0-6 luni

0-6 luni

Nașterea bebelușului tău poate declanșa un amalgam de emoții puternice și diferite, de la extaz la anxietate. Noi am pregătit o serie de resurse utile pentru tine, să te ajute în noua ta călătorie.

Bebelușul tău a venit deja pe lume!

Te așteaptă momente pline de emoții și admirație, dar și întrebări legate de alimentația și îngrijirea adecvată a micuțului tău. Este complet normal, așa că împreună cu experții am pregătit sfaturi care ar putea fi utile în primele luni de părinte.

Articolele noastre îți pot oferi răspunsurile de care ai nevoie. Te vor ajuta să înțelegi fiecare pas al dezvoltării bebelușului, lună de lună. Iată câteva noutăți din viața celui mic în timpul primelor 6 luni din viața sa.

În timpul primei luni

Primele patru săptămâni după naștere sunt o perioadă de schimbări majore în casa ta. Ai primit un nou membru al familiei și te familiarizezi încet cu această nouă realitate. Inițial, s-ar putea să crezi că bebelușul tău doar doarme sau mănâncă. Cu toate acestea, se dezvoltă foarte intens în același timp, cunoscând o nouă și complet diferită lume din afara uterului mamei sale. Observă bebelușul și învață reacțiile sale la diverși stimuli, astfel vei răspunde și mai bine nevoilor sale.

În timpul celei de-a doua luni 

Legătura cu un copil de două luni ți se poate părea mult mai mult strânsă decât în ​​perioada neonatală. Mai mult, în acest timp are loc primul salt de dezvoltare , cel al senzațiilor – iar la 7-9 săptămâni are loc și un salt în tipare și diferențe. Mișcările bebelușului nu sunt încă coordonate, dar își flutură de bunăvoie brațele și picioarele. De asemenea, poate ridica capul pentru o perioadă scurtă de timp, mai ales când este interesat de sunete noi. Puiul devine din ce în ce mai „vorbăreț”, scoate diverse sunete și se arată foarte interesat de lumea din jurul lui!

În timpul celei de-a 3-a luni

A treia lună din viața unui copil este de obicei o perioadă foarte plăcută și liniștită pentru părinți. În această perioadă, s-ar putea să simțiți deja că ați devenit bine familiarizați cu reacțiile bebelușului la diverși stimuli. Ritmul zilei este stabilizat, iar nopțile pot fi și mai calme – de obicei bebelușii la această vârstă nu se trezesc la fel de des ca înainte. Dacă în lunile anterioare copilul suferea de colici, în această etapă disconfortul abdominal dispare de obicei.

În timpul celei de-a 4-a luni

La un bebeluș de 4 luni, puteți observa cum încearcă să stăpânească abilitatea de a schimba poziția și de a se mișca. Continuă să se joace cu mâinile sale și, deoarece și-a perfecționat tehnica de apucare, ajunge cu nerăbdare la obiectele la îndemâna degetelor sale. Bebelușii la această vârstă dorm, de obicei, destul de regulat, iar în timpul zilei sunt veseli și plini de energie pentru a continua explorarea lumii!

În timpul celei de-a 5-a luni

La 5 luni de viață, copilul prezintă de obicei o flexibilitate excepțională. El începe să fie foarte mobil și interesat de propriul său corp. Copiii mici la această vârstă pot fi adorabili pentru că deja recunosc fețele celor dragi, reacționează la prezența lor și râd mult. Îți face plăcere să-ți vezi copilul cum stăpânește noi abilități, pentru că atunci te asiguri că îi oferi condiții sănătoase și sigure pentru dezvoltare.

În timpul celei de-a 6-a luni

Perioada unui bebeluș de 6 luni este plină de activitate. La această vârstă, bebelușul încearcă să adopte o postură corporală care i-ar permite să se târască. Cu toate acestea, încercările nu sunt de obicei reușite. Un copil la această vârstă nu se așează de obicei singur – și nu ar trebui să fie grăbit să facă acest lucru. Cu toate acestea, puteți să vă așezați bebelușul într-o poziție semi-reclinată pe genunchii dumneavoastră – desigur, înconjurat de umerii dumneavoastră pentru a vă asigura siguranță totală.

Articole pentru tine

View details Primele 1000 zile in viata unui bebelus
Primele 1000 zile in viata unui bebelus
Articol
de la nastere

Primele 1000 zile in viata unui bebelus

Momentul cel mai asteptat pe toata perioada sarcinii este marea intalnire cu bebelusul. Toti parintii se intreaba cum va arata, cu cine va semana, ce ochi va mosteni.

4 minute citit

View details Emotii de mama
Articol
0-6 luni
Cum sa faci fata emotiilor de mama | Nestlé Baby & me

Emotii de mama

Emotiile de a da nastere si de a deveni mama sunt imense. Vezi care sunt top 10 emotii de mama dupa nastere pe care le vei experimenta.

4 minute citit

View details Sfaturi utile pentru o alaptare usoara
Articol
de la nastere
Sfaturi utile pentru o alaptare usoara

Sfaturi utile pentru o alaptare usoara

Alaptarea este o experienta care se invata! Majoritatea femeilor, daca nu chiar toate, pot sa alapteze. Ai nevoie doar de cateva sfaturi pentru ca totul sa mearga bine inca de la inceput.

6 minute citit

View details Ghid de igiena si ingrijire: Cum sa faci baie unui nou-nascut
Articol
0-6 luni
igiena bebelusului

Ghid de igiena si ingrijire: Cum sa faci baie unui nou-nascut

Prima baita a bebelusului poate fi stresanta, dar este si un moment minunat de legatura cu cel mic. Urmareste sfaturile pentru a afla cum sa faci baie unui nou-nascut in siguranta.

4 minute citit

View details Cum sa alaptezi bebelusul? Un ghid in sase pasi pentru parinti
Articol
de la nastere
Ghid pentru alaptarea bebelusului la san

Cum sa alaptezi bebelusul? Un ghid in sase pasi pentru parinti

Esti nesigura in privinta alaptarii? Laptele matern este cel mai bun pentru bebelusul tau si ii asigura nutrientii esentiali de care are nevoie pentru o crestere armonioasa.

1 minut citit

View details Ce sa faci daca bebelusul are colici
Articol
0-6 luni
Ce sa faci daca bebelusul are colici

Ce sa faci daca bebelusul are colici

Chiar daca mi s-a tot spus ca la nou nascuti colicile sunt ceva temporar si inofensiv, ma stresez atat de tare cand imi vad bebelusul plangand.

3 minute citit

View details Constipatia la bebelusi - Cum sa-ti ajuti bebelusul cand e constipat?
Articol
0-12 luni
Cum sa-ti ajuti bebelusul cand e constipat

Constipatia la bebelusi - Cum sa-ti ajuti bebelusul cand e constipat?

In primele luni din viata, majoritatea bebelusilor sunt predispusi la tulburari digestive, iar cand vorbim despre constipatie bebelusi alaptati, aceasta este una din cele mai frecvente.

3 minute citit

View details Depresia postnatala baby blues
Articol
0-6 luni
Depresia postnatala baby blues

Depresia postnatala baby blues

Esti o mamica incantata dar nu te poti opri din plans. Micutul tau este sanatos, tatal la fel, dar tu te simt trista, debusolata si poate ca ai un sentiment de vinovatie?

5 minute citit

View details Ce sa faci cand cel mic sufera de diaree?
Articol
de la nastaere
Ce sa faci cand cel mic sufera de diaree

Ce sa faci cand cel mic sufera de diaree?

Unul dintre primii pasi pe care ii poti face cand bebelusul tau incearca sa iti transmita ceva este sa ramai calma si sa investighezi cu blandete cauza.

3 minute citit

Articole despre sanatatea bebelusului

View details Cum sa-i cresti imunitatea puiului tau
Cum sa-i cresti imunitatea puiului tau
Articol
de la nastere

Cum sa-i cresti imunitatea puiului tau

In mod instinctiv stii cum sa-ti protejezi copilul, atunci cand vrei sa se linisteasca il iei in brate ca sa-l linistesti sau il imbraci mai gros cand e frig afara.

2 minute citit

View details Totul despre alergiile alimentare la copii
Articol
de la nastere
Totul despre alergiile alimentare la copii

Totul despre alergiile alimentare la copii

Un numar din ce in ce mai mare de copiii pe care ii intalnesc sufera de o anumita alergie alimentara sau intoleranta de un anumit fel.

5 minute citit

View details Alergie la lapte de vaca la bebelusi
Articol
de la nastere
Alergia bebelusului la laptele de vaca

Alergie la lapte de vaca la bebelusi

Bebelusul tau nu se simte bine dupa ce serveste orice produs lactat? Atunci este posibil sa fie alergic la laptele de vaca. Ti-ar placea sa afli mai multe detalii in legatura cu acest subiect?

4 minute citit

View details Importanta fierului in alimentatia sugarului
Articol
de la nastere
Importanta fierului in alimentatia sugarului

Importanta fierului in alimentatia sugarului

Vezi sfatul specialistilor in legatura cu anemia feripriva si importanta aportului corespunzator de fier in dieta celui mic.

2 minute citit

View details Vitaminele si mineralele necesare bebelusului
Articol
de la 6 luni
Vitaminele si mineralele necesare bebelusului

Vitaminele si mineralele necesare bebelusului

Pentru a creste si a se dezvolta, cel mic are nevoie de o alimentatie echilibrata, care sa includa fier, fluor, vitamina D si vitamina K.  Cum poti sa fii sigura ca il hranesti corespunzator?

5 minute citit

View details Etapele dezvoltarii vazului la bebelusi
Articol
de la nastere
Etapele dezvoltarii vazului la bebelusi

Etapele dezvoltarii vazului la bebelusi

Bebelusul tau te priveste cu ochii larg deschisi si uneori chiar se uita fix la anumite obiecte. Oare cum te percepe cel mic si ce viziune isi face despre tot ceea ce-l inconjoara?

5 minute citit

View details Influenta nutritiei asupra somnului copilului
Articol
de la 4 luni
Influenta nutritiei asupra somnului copilului

Influenta nutritiei asupra somnului copilului

Somnul joaca un rol foarte important in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor, deoarece in timpul somnului are loc productia hormonului de crestere si a hormonilor tiroidieni.

3 minute citit

Aplicatii utile

View details Test de alergie
test-de-alergie

Test de alergie

Afla daca micutul tau e predispus la alergii cu testul de alergie de mai jos si afla raspunsul la cele mai frecvente intrebari legate de predispozitia copilului tau la alergie.

Intra in Clubul Nestlé Baby

  Intra in Clubul Nestlé Baby
campanii-nestle-baby

Surprize

Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

aplicatii-sarcina-bebelusi

Aplicatii utile

Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

Sfaturile expertilor

Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

nutritia-bebelusului

Nutritia bebelusului

Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.