despre-noi

Despre Noi

Henri Nestlé

Cine a fost Henri Nestlé?

El a existat cu adevarat: Heinrich Nestle s-a nascut in 1814 in Frankfurt on Main, a terminat  un stagiu ca farmacist si s-a mutat in Elvetia pentru a incepe o cariera remarcabila. In 1867 a inventat „formula sa pentru bebelusi” si a reusit ca antreprenor. Apoi s-a numit singur Henri Nestlé si a devenit un pionier in industria hranei. Hrana sa pentru bebelusi a salvat multi bebelusi care nu puteau fi hraniti la san si care nu tolerau alt inlocuitor pentru lapte.

Mortalitate ridicata a copiilor – o problema de nerezolvat mult timp

Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, copiii depindeau de laptele mamei. Cand o mama nu putea hrani la piept si familia nu isi permitea o doica, bebelusii erau adesea hraniti cu terci de ovaz. Acest lucru a dus la probleme intestinale severe si multi bebelusi nu au supravietuit. In acea vreme, unul din cinci copii din Europa murea in timpul primului an de viata. Henri Nestlé a trecut si el prin asta – cinci din cei 13 frati si surori ai sai au murit in copilarie. Acest lucru poate explica interesul sau special pentru acest domeniu de cercetare.

Doar cercetarea intensa duce la o descoperire importanta

Imbunatatiri in conditiile igienice si reducerea bolilor infectioase au marit sansa de supravietuire a copiilor, dar un progres semnificativ s-a obtinut doar dupa ce oamenii de stiinta s-au concentrat pe problema nutritiei bebelusilor, de exemplu in Franta prin Academia Medicala.

Henri Nestlé, la acea vreme farmacist, a contribuit si el la acest progres. El a avut ideea de a produce o faina nutritiva care putea fi folosita pentru hranirea in toate cazurile cand mama nu avea lapte. In 1867, cercetarea sa stiintifica a avut in sfarsit succes si formula Nestlé pentru bebelusi a convins repede doctorii si mamele – mai intai in Europa si apoi in toata lumea.
Henri Nestlé si-a continuat munca de cercetare si autoritati de renume i-au testat produsele in mod regulat. La expozitia universala din 1871, formula Nestlé pentru bebelusi a primit prima medalie de aur pentru meritele sale in reducerea mortalitatii infantile. Un obiectiv major a fost atins: hranirea bebelusilor era acum mai sigura.

Viata privata a lui Henri Nestlé

Activul om de stiinta Henri Nestlé a ramas necasatorit mult timp. Abia in 1860, cand avea deja 46 de ani, s-a casatorit cu Clementine Therese Ehemant, o doamna din Frankfurt, in timpul unei vizite in orasul sau natal. Dupa sosirea lor in Vevey, si ea si-a schimbat numele in Ehmant. Din pacate, cuplul a ramas fara copii, dar mai tarziu au adoptat un orfan: Emma Seiler, numita mai tarziu Emma Nestlé.

La varsta de 60 de ani, Nestlé s-a pensionat. Impreuna cu sotia sa, s-a mutat in casa din Glion-sur-Montreux, cunoscuta acum drept „Nestle”.

Henri Nestlé-Ehmant a murit pe 7 iulie 1890 la varsta de 76 ani.

Inovatii pe baza unor date sigure

Un alt pas important in prevenirea alergiilor a fost facut in anul 1987. Nestlé a fost prima companie din lume care a produs lapte hipoalergenic pentru bebelusi. De atunci, aceasta linie de produse s-a extins si s-a dezvoltat continuu. Ultimul pas a fost facut in 2005 cu complexul special de protectie Nestlé NAN H.A. Acesta reprezinta o contributie majora pentru reducerea riscului de alergie la copii.

Povestea de succes a hranei moderne pentru bebelusi

In 1934, Nestlé a introdus pe piata pentru prima data hrana acidifiata pentru bebelusi. Metoda acidifierii a redus numarul de germeni din lapte. Acest lucru era esential pentru supravietuirea bebelusilor in timpul lunilor de vara, pentru ca laptele nu putea fi stocat intr-un mediu racoros. In anii 1950, a urmat o alta revolutie in hrana pentru bebelusi. Pana la acea data, compozitia laptelui matern  era deja cunoscuta cu acuratete. Aceste cunostinte au fost folosite pentru a produce hrana pentru bebelusi pe baza compozitiei laptelui matern.

Un lucru insa a fost mereu clar pentru fondatorul companiei, in ciuda tuturor realizarilor pozitive pe care le-au adus cercetarea stiintifica si noile dezvoltari in hrana bebelusilor: „In timpul primelor luni, laptele de mama va ramane mereu cea mai naturala forma de hranire a bebelusului si fiecare mama care poate sa o faca ar trebui sa hraneasca la san copilul ei”. (Henri Nestlé, 1869)

Cercetarea are o importanta deosebita pentru Nestlé

Dovada vizibila a acestui lucru este Centrul de Cercetare Nestlé din Lausanne, Elvetia, in care lucreaza peste 600 de angajati. Prin cercetare, nu numai ca se imbunatatesc produsele existente si se dezvolta altele noi, dar se efectueaza si cercetari de baza intensive. In domeniul nutritiei pentru sugari, cercetatorii nostri isi pun, de exemplu, urmatoarele intrebari:

  • Cum functioneaza digestia si metabolismul la bebelusi?
  • Care sunt cauzele alergiilor?
  • Ce nevoi de nutritie au copiii in functie de varsta, boli si risc de alergie?
  • Ce produse noi pot fi dezvoltate pentru prevenire si vindecare?
  • Cum pot fi imbunatatite produsele deja existente ?
  • Ce materii prime si metode de productie indeplinesc cel mai bine cerintele inalte  de calitate si siguranta?

Activitatile centrului de cercetare din Lausanne sunt sprijinite de o retea globala de 14 centre de dezvoltare a produselor Nestlé aflate pe cinci continente. Acest lucru asigura faptul ca descoperirile din toata lumea sunt avute in vedere in luarea deciziilor majore. Membrii personalului nostru international sunt mandri in special de un lucru: cooperarea in sarcina nobila de a asigura copiilor cel mai bun start posibil in viata.

Totul a inceput cu lapte praf

Totul a inceput cu lapte praf

1814 – 1860: De la asistent farmacist la pionier in industrie 

Henri Nestlé, fondator al grupului cu acelasi nume, s-a nascut pe 10 august 1814 in Frankfurt. A fost al unsprezecelea din 14 copii (7 baieti si 7 fete), dintre care doar putini au supravietuit in copilarie. A fost singurul dintre baieti care s-a casatorit.

  • Aceste tragedii repetate (foarte comune in acea vreme) si exemplul tatalui sau, antreprenor, constient de progresul lumii, l-au influentat profund.

  • Dupa stagiul sau  intr-o farmacie din Frankfurt in 1833, Henri Nestlé a dobandit cunostinte noi de chimie, botanica si latina. A trecut examenul de admitere ca „farmacist” in Lausanne in 1839 si a decis in acelasi an sa se mute permanent la Vevey.

  • Peste 20 ani, Henri Nestlé si-a devotat energia sa inventiva si talentul creator in marketingul produselor necesare unui nou mod de viata „modern”: ape minerale, gaz de iluminare pentru orase si altele.

  • In ciuda multor dificultati financiare, Henri Nestlé a reusit intotdeauna sa se ridice la inaltimea provocarilor. Istoricul sau personal (multi frati care au murit inainte de a deveni adulti) l-au facut constient in mod special de starea de bine a copiilor mici.

  • Sotia sa Clémentine a avut de asemenea o influenta pozitiva, sprijinindu-l si implicandu-se in activitatile sale profesionale. Pentru ca nu au putut avea copii, au adoptat o fetita orfana cu numele Emma.

1860 – 1890: Henri Nestlé a creat prima mancare pentru bebelusi 

  • In anii 1860 si 1870, productia de hrana era inca domeniul gospodariilor de la tara. Conditiile pentru industrializarea acestui sector au fost rafinate in permanenta si pe masura ce orasele cresteau, s-a construit infrastructura transporturilor si a crescut si puterea de cumparare.

  • Desi era recunoscuta superioritatea hranirii la san, uneori era necesara nutritia artificiala. Mamele erau astfel in fata unei dileme: bebelusul dorea sa manance, dar caracterul greu digerabil al laptelui de animale si lipsa de cunostinte despre conditiile necesare de igiena au facut ca aceasta hrana sa fie periculoasa pentru bebelusi (cifrele de mortalitate a copiilor au ajuns la 15-20% in timpul primului an)!

  • In timpul acestei perioade, se faceau diferite incercari pentru a produce hrana pentru bebelusi. Dupa cateva teste, Henri Nestlé a creat prima formula pentru bebelusi, incercand o noua directie in nutritie, pana in acea zi din 1867 cand formula sa pentru bebelusi a reusit sa salveze un bebelus, in varsta de doar cateva luni, care fusese in pragul mortii: „micul Wanner”.

  • Din acel moment formula sa pentru bebelusi a fost testata si aprobata de numerosi medici si moase si a devenit recunoscuta ca fiind un produs complet, usor de digerat si cu un gust bun. Acest lucru a insemnat inceputul succesului pentru un om care incepuse cu atata rabdare. Inovatia, tenacitatea si cercetarea pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranta vor ramane mereu valori de baza ale marcii Nestlé.

  • In acest moment Henri Nestlé trecuse de 50 de ani si devenea rapid un industrias confruntat cu provocari noi. In 1875, la varsta de 61 de ani, si-a vandut compania pentru a crea o noua companie „Farine Lactée Henri Nestlé ”, motorul din spatele acesteia fiind, atat atunci cat si acum, incercarea permanenta si constanta de a respecta nevoile parintilor.

1880 – 1918: Nasterea companiei Nestlé 

  • Noua companie NESTLÉ a inceput imediat sa imbunatateasca calitatea formulei sale pentru bebelusi. Sfatuind fermierii, monitorizand nutritia vacilor de lapte... de la sfarsitul secolului al XIX-lea, NESTLÉ a pastrat standarde de calitate optima care sunt baza succesului sau. Aceleasi tehnici au fost folosite mai tarziu in tari noi in care fabricile companiei se stabileau  treptat.

  • Primele fabrici din afara Elvetiei au fost stabilite in Norvegia, apoi in Statele Unite in 1900, in Marea Britanie in 1901, urmate de Germania si Spania.

1918 – 1945: intre cele doua razboaie mondiale

  • Dupa anii dificili din Primul Razboi Mondial, cand fabricile au fost nevoite adesea sa opreasca productia pentru a dona laptele lor locuitorilor unor orase mari, NESTLÉ a inceput sa castige noi clienti, in special datorita campaniilor sale publicitare inovative si creative, care foloseau cei mai buni designeri ai vremii.

  • In 1934, NESTLÉ a introdus Pelargon, prima formula pentru bebelusi care asigura o solutie la problema comuna a tranzitului intestinal al bebelusilor. Sub acelasi nume, dar dezvoltand constant formula sa, Pelargon a ramas solutia imediata la probleme minore de tranzit. Acesta este cel mai vechi produs din gama actuala de lapte pentru bebelusi de la NESTLÉ.

1945 – 1962: Perioada cand s-au nascut multi copii 

  • Dupa socul celui de-al doilea razboi mondial, NESTLÉ a sustinut activ cresterea natalitatii postbelice.

  • Noi laboratoare au fost construite la La Tour-de-Peilz, aproape de Vevey. Acest lucru a permis firmei sa prospere si sa-si diversifice activitatea de cercetare si dezvoltare, fiind baza inovatiilor sale viitoare.

  • Formula de lapte praf pentru bebelusi a avut din ce in ce mai mult succes in acesti ani cu rata crescuta a natalitatii. 

Crearea gamei Nestlé

Crearea gamei Nestlé de nutritie pentru bebelusi

Un raspuns potrivit in fiecare etapa a diversificarii hranei. Incepand cu anii 1960 si 1970, femeile au adoptat un stil de viata care difera complet de cel al generatiilor anterioare. Inovatiile propuse de Nestlé corespund exact acestor noi asteptari ale mamelor. Datorita cercetarii intense realizate de Nestlé, aceste inovatii corespund acum perfect nevoilor fiziologice si nutritionale ale bebelusilor.

Conceptul initial al lui Henri Nestle, „formula pentru bebelusi”, a ajuns sa includa din ce in ce mai mult o gama completa de hrana pentru bebelusi. Ca succesori ai pionierilor care au stabilit marca, nutritionistii de la Nestlé muncesc pentru a oferi bebelusilor o hrana care sa le stimuleze papilele gustative si sa le dea „un start puternic in viata”, tratandu-i ca persoane cu drepturi proprii!

Anii 1980

  • In timpul anilor 1980, cunostintele despre nutritia copiilor erau un subiect care atragea mult interesul public.
  • Nestlé avea deja o gama larga de cereale deshidratate pentru micul dejun, dar in 1984 compania a gasit o solutie pentru o problema pe care o aveau de mai mult timp mamelecu bebelusi de varsta mai marie: NESTLÉ BABICAO, un mic dejun care era usor de pregatit, cu gust de ciocolata si care continea cereale.
  • Desi faimosul cuib Nestlé nu s-a schimbat mult de-a lungul anilor, sloganulfirmei a urmat intotdeauna moda timpurilor. A aparut pentru prima data in 1984. „La Nestlé, presedinte este un bebelus”, a fost tinut minte in mod special datorita umorului sau; a pus bebelusul in lumina reflectoarelor, evocand in acelasi timp lumea corporatista, un subiect caruia i se acorda o mare importanta in anii 1980.
  • A pune bebelusii pe primul loc inseamna de asemenea a sti sa raspunzi la intrebarile mamelor. Pe 15 aprilie 1985, Nestlé a lansat un serviciu gratuit de telefonie. Era prima data in Franta cand un nutritionist raspundea direct la intrebarile mamelor. In fiecare zi de la 9 dimineata la 7 seara ele aveau un un specialist ca- persoana competenta - cu care sa vorbeasca, care stia totul despre nevoile bebelusului, asteptarile mamelor si produsele Nestlé.

Anii 1990

  • Pentru a ajuta parintii sa calatoreasca in vacanta, Nestlé a lansat primele sale 7 statii Nestlé de-a lungul soselelor franceze. Acestea erau locuri dedicate, departe de multime, care asigurau hrana gratuita pentru bebelusi si unde scutecele puteau fi schimbate in liniste.
  • Femeile au inceput sa munceasca in numar din ce in ce mai mare (79%) si aveau nevoie de hrana instant pentru bebelusi, practic de folosit si cu o calitate nutritiva special adaptata pentru bebelusii lor. Nestlé a inovat, oferindu-le supe lichide si batoane mici de cereale cu lapte.
  • Incepand cu anii 1990, gama a fost suplimentata cu diferite produse cheie noi. Au aparut primele cupe de plastic care separa doua straturi distincte de alimente (P'TIT DUO in 1995) si prima gama completa P'TIT MENU in doua compartimente pentru bebelusi mai mari (1998) subliniind importanta pe care Nestlé o acorda stimularii papilelor gustative, ca parte din educatia alimentara.

Anii 2000

  • Pentru ghidarea parintilor, Nestlé a lansat programul sau „Trezire si nutritie”. Acest program a urmarit progresul bebelusului pas cu pas, de la primele experimente (la 6 luni) pana la descoperirea mai multor gusturi pronuntate (pana la varsta de 3 ani). Programul a fost publicat pe un website special.
  • In paralel cu acest program, Nestlé a imprimat informatiile nutritive principale direct pe pachetele cu produse: de exemplu, mici pictograme arata ca in Etapa 2, de la varsta de 6 luni in sus, se va folosi piure de fructe Nestlé constand din 100% fructe sau piure de legume Nestlé fara sare adaugata.
  • La inceputul anilor 2000, Nestlé a adus o serie de inovatii, combinand caracterul practic, nevoile nutritive si placerea copiilor de a descoperi  gusturi noi, fapt care este acum mai importanta ca niciodata.
  • In 2001, Nestlé a lansat deserturile sale pe baza de lapte  proiectate special pentru nevoile bebelusului si pe care astazi le puteti gasi sub numele Yogolino.

In 2008, Nestlé a completat gama sa de mese mici, lansand NaturNes®, o gama de piure de fructe, legume si cereale100% de origine naturala. Aceasta gama de produse a fost preparata folosind o metoda unica si blanda de fierbere la aburi, in care fiecare grupa de ingrediente este gatita separat pentru pastrareadovedita atat a elementelor nutritive cat si a aromelor.

De la idee la produs

Creerea unui produs nou nu este usoara. De la prima idee pana la produsul finit ambalat din magazin, drumul este lung.

Cum este creat un produs nou

Sa presupunem ca ultima inovatie din gama produselor Nestle de diversificare a alimentatiei ar fi piureul vegetal „Pastarnac cu cartofi”. Suna gustos si simplu, dar drumul de la idee la produsul finit ambalat este destul de lung.

De la idee la produs

Multe idei noi 

Nestle primeste multe idei si sugestii pentru retete noi prin canalele de comunicare cu parintii. Alta sursa de inspiratie este reprezentata de rezultate ale cercetarilor recente – ca in cazul pastarnacului. Nutritionistii au descoperit ca pastarnacul este foarte bun atunci cand se incepe hranirea bebelusului cu mancare solida. Gustul sau usor dulce face tranzitia de la lapte la alimentele solide mai usoara. Pastarnacul este de asemenea bogat in substante nutritive si mai ales este bine tolerat, fiind o alternativa buna in loc de morcovi.

Ideea pentru un produs nou este verificata initial cu atentie de catre experti. Nutritionisti, medici pediatri, experti in agricultura si dezvoltatori de produse se intalnesc, planifica si testeaza in detaliu daca piureul vegetal „Pastarnac cu cartofi” este realizabil. Trebuie gasit raspuns la multe intrebari: Cum pot fi asigurate in mod optim unui bebelus vitaminele si mineralele necesare? Ce reteta are gustul cel mai bun pentru bebelus? Pentru ce varste se preteaza? Desi sunt multe raspunsuri pozitive la toate aceste intrebari si la multe alte intrebari, acest lucru nu inseamna ca productia poate incepe imediat.

Standarde inalte de atins

Este mereu nevoie de efort organizational pentru a aduce o reteta noua inambalajul final, pentru ca un asemenea proiect implica nu doar un singur ambalaj, dar si un numar foarte mare de ambalaje. Trebuie asigurat ca este disponibila o cantitate suficient de mare de pastarnac de calitatea ceruta. Pot fi folosite doar fermele care indeplinesc cerintele de foarte inalta calitate ale lui Nestle

Asigurarea calitatii continua cu productia in fabrica.Trebuie aleasa cea mai buna metoda de preparare care sa pastreze elementele nutritive  naturale, ca de exemplu o fierbere usoara in aburi. Trebuie asigurat un control atent lafiecare pas pana la obtinerea piureului vegetal final. Este necesar sa se asigure ca vasul in care produsul este preparat este facut din material de cea mai buna calitate. Toti acesti pasi sunt necesari pentru a ne asigura ca in oala de gatit ajung doar materii prime de cea mai buna calitate.

Prioritate au nevoile imperioase specifice copiilor vostri

Inainte ca multe sute de bucati sa fie produse in fiecare zi, este produsa o „mostra de bucatarie”, ambalajul inclusiv. Noul piure vegetal „Pastarnac cu cartofi” este produs manual – conform retetei care a fost dezvoltata de experti.

Rezultatul este apoi testat cu atentie de mame si bebelusi: micutilor chiar le place gustul? Consistenta este corecta, nici prea groasa, nici prea moale? Hranirea este usoara? Arata atragator? Cerintele si dorintele mamelor - si, bineinteles, ale bebelusilor – au prioritate pentru Nestle.

Sugestiile pentru imbunatatirea produsului din partea mamelor sunt folosite pentru dezvoltarea ulterioara a produselor. Doar atunci reteta este in sfarsit aprobata siincepe productia . Evident, asigurarea calitatii nu se opreste aici. Tot ce este adus in fabrica si iese din fabrica este analizat zilnic, iar produsele sunt testate in mod constant, pentru asigurarea cerintelor Nestle de calitate superioara. Asigurarea calitatii include si un schimb continuu de experienta cu mame si copii. Este singurul mod pentru a asigura o imbunatatire permanenta a produselor.

Inainte ca primul piure cu pastarnac si cartofi sa ajunga pe raft, medicii pediatri si comerciantii cu amanuntul sunt informati despre noul produs. Acest lucru ajuta la sfatuirea competenta a mamelor, astfel incat acestea sa poata alege mesele de legume adecvate pentru bebelusii lor.

In colaborare stransa cu expertii

In colaborare stransa cu expertii

O reteta optima: Dezvoltarea produsului nu a fost usoara si nimeni nu poate face asta singur. Prin urmare, expertii nostri coopereaza cu cercetatori, nutritionisti si medici.

Specializati in nevoile bebelusului tau

 Poti fi sigur ca produsele noastre sunt mereu in pas cu ultimele descoperiri stiintifice, cercetarile stiintifice fiind dintotdeauna fundamentul Nestlé. Pe langa nutritionisti autorizati, aceasta munca este realizata in principal de medici pediatrii. Cunostintele lor sunt esentiale pentru cercetarea intensiva, de baza.

Un domeniu de cercetare este, de exemplu, digestia si metabolismul bebelusilor si copiilor de varsta mica. Ne intereseaza si cauzele alergiilor. Pe scurt: trebuie sa determinam nevoile nutritionale ale micutilor, in functie de varsta, boli sau risc de alergie. Exploram de asemenea secretele laptelui mamei: ce il face atat de special si ce putem folosi din ceea ce stim despre compozitia sa intr-un mod semnificativ?

Acelasi lucru se aplica si in ingrijirea pielii: ce nevoi speciale au cei mici, de exemplu, pentru a preveni eczemele de la scutec? Ce reduce sau amelioreaza iritatia pielii? Ce ingrediente active traditionale sau nou descoperite pot fi folosite pentru ingrijirea naturala si optim tolerata a bebelusilor?

Cunostintele obtinute sunt folosite intr-un mod natural: produsele existente sunt imbunatatite conform acestor cunostinte si sunt dezvoltate produse noi. In toate cazurile, problema centrala ramane: ce materii prime si metode de productie vor indeplini cel mai bine cerintele stringente de calitate si siguranta?

Aceasta munca nu este realizata doar in centrul de cercetare de la Lausanne. Este sprijinita de o retea globala de centre de dezvoltare a produselor Nestlé, care se intinde pe cinci continente. Acest lucru inseamna ca studiile de cercetare din intreaga lume sunt integrate in procesul de cercetare si, astfel, rezultatele bune se regasesc in produsele noastre.

Indiferent de continentul pe care munceste personalul nostru sau ce sarcini indeplineste in acest proces, exista un singur lucru de care noi toti suntem mandri in mod deosebit: muncim impreuna pentru sarcina nobila de a asigura copiilor cel mai bun start posibil in viata.

Mamele sunt adevaratii experti

Mamele sunt adevaratii experti

Invatam de la mame: Mamele sunt adevaratii experti. Ele cunosc nevoile copiilor lor foarte bine si vad ce le place. Noi le ascultam.

Opiniile lor sunt cele mai importante

Mamele sunt cei mai buni experti pentru bebelusii lor. La Nestlé le-am inclus opinia intotdeauna in dezvoltarea hranei noastre pentru bebelusi. Dorintele si cerintele ale aproximativ 2000 de mame au fost astfel adunate intr-un studiu la scara larga. Totul a fost testat: de la fiecare ingredient din produs, pana la gust si la eticheta.

Cercetarea stiintifica a confirmat ce apreciaza mamele cel mai mult: natural si pur.

In plus, realizam in mod constant teste de produse cu ajutorul mamelor din vecinatatea locatiilor noastre, in unele cazuri le organizam chiar saptamanal. Orice nou produs Nestlé este incercat cu ajutorul lor. Rezultatele sunt evaluate, discutate si folosite pentru a imbunatati si mai mult produsele noastre.

Siguranta generala

Siguranta generala

Doar ce este mai bun pentru micutii vostri: acest principiu simplu este aplicat pentru cumpararea materiilor prime. Fructe si legume de calitate si bine coapte, lapte si carne de la ferme autorizate – acestea fac produsul nostru atat de bun.

La Nestlé stabilim noi standarde globale pentru calitate. Siguranta alimentara si lipsa elementelor poluante sunt esentiale, mai ales pentru mancarea bebelusilor. Tinta noastra de calitate este usor de descris: dorim sa facem produse sanatoase, de inalta calitate, pentru a-ti hrani in siguranta bebelusul.

Calitate controlata la fiecare pas

O calitate speciala  nu poate fi asigurata doar prin productie atenta. E adevarat ca e nevoie de un concept in care fiecare pas din procesul de productie este luat in considerare si optimizat. Dar si selectia materiilor prime este, de asemenea, importanta.

Prin urmare, sistemul nostru de calitate incepe deja din primele etape. Controlul incepe cu alegerea pasunilor si fermeloragricole nepoluate si se sfarseste doar la produsul finit, ambalat si gata de expediat. Acesta este singurul mod de a obtine o calitate care depaseste cu mult cerintele reglementarilor europene in domeniul nutritiei. Ne permite sa oferim parintilor si bebelusilor o gama completa din care pot alege si pe care se pot baza pe deplin.

Intra in Clubul Nestlé Baby

  Intra in Clubul Nestlé Baby
campanii-nestle-baby

Surprize

Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

aplicatii-sarcina-bebelusi

Aplicatii utile

Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

Sfaturile expertilor

Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

nutritia-bebelusului

Nutritia bebelusului

Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.