Nutrientii si dezvoltarea cognitiva a copilului
Exista multe elemente ce joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a bebelusului tau. Dezvoltarea cognitiva este un capitol special unde trebuie acordata o atentie sporita si care poate fi usor uitat, in dorinta de a-i oferi bebelusului la masa o varietate de alimente in fiecare zi.
Nu este vorba numai despre spanac, ci despre fier si despre tiamina! Micronutrientii sunt vitamine si minerale de care noi toti avem nevoie in cantitati mici pentru dezvoltarea normala si pentru viitoarea sanatate fizica a copilului.
Cand se naste un copil, creierul sau are aproximativ 25% din cel al unui adult. La sfarsitul primului an, creierul ajunge la 70% din greutatea pe care o va avea la maturitate si la 80% atunci cand copilul are varsta de 2 ani. Asta inseamna o crestere si o dezvoltare importanta a functiilor creierului. In acest interval sunt necesari micronutrienti care sa sustina aceste cresteri accelerate.
Alimentatia bebelusului in primii 2 ani
Este foarte important sa fii atenta la alimentatia bebelusului in primii ani, fiind direct legata de sanatatea sa ulterioara. De aceea este momentul potrivit sa ai grija la alimentatia micutului si sa te asiguri ca faci tot ce poti pentru a introduce zilnic suficienti micronutrienti in mesele acestuia. Carenta de fier poate duce la anemie, la imunitate slabita, un aport corect de fier ajutand la o dezvoltare cognitiva normala.
Nutrienti esentiali pentru dezvoltarea cognitiva a bebelusilor
- Fierul in combinatie cu vitamina C, este absorbit mai usor de organism;
- Iodul joaca un rol important in dezvoltarea cognitiva normala.
Articole similare