Ii ofer puiului meu cele mai bune alimente?

Ii ofer puiului meu cele mai bune alimente?

de la 6 luni
Articol
Aug 19, 2024
5 minute

Am inceput sa introduc hrana solida in alimentatia bebelusului meu. Cu toate astea, nu stiu daca este mai bine sa fac eu insami piure sau compot, sau daca sa-i dau mancare speciala pentru bebelusi din comert. Este pentru prima data cand inclin sa alternez intre cele doua variante, lucru care este chiar practic!

Nu exista practic niciun motiv pentru care sa iti complici viata si sa te simti vinovata ca i-ai dat copilului mancare speciala pentru bebelusi din comert. Fiecare tip de mancare prezinta avantajele proprii si ar fi gresit sa-l privezi pe copil sau pe tine de oricare dintre aceste beneficii. Ceea ce conteaza mai presus de orice este ca tu sa iti simplici viata in timp ce te ocupi sa-i satisfaci copilului toate poftele alimentare!

Profita de ambele!

Daca te descurci in bucatarie, vei dori cu siguranta ca micii gurmanzi sa se bucure de abilitatile tale culinare! Bineinteles ca mancarea gatita in casa necesita timp, un frigider bine dotat si echipamentele necesare, in special cele pentru pregatirea mancarurilor specifice celor mici. Pe de alta parte, borcanele cu mancare pentru bebelusi care exista in comert, sunt foarte practice. Pe langa aspectul practic, mai nou legislatia le impune producatorilor ca aceste alimente speciale  sa asigure o serie de vitamine si minerale. Analizele realizate pentru depistarea nivelului de pesticide si alti asemenea contaminanti sunt foarte stricte, astfel ca de multe ori este mult mai sigur sa cumperi  mancare speciala din comert decat sa faci un piure de morcovi la tine acasa. Cand bebelusul incepe sa consume si alimente solide, cantitatile sunt atat de mici incat nu-ti vine la indemana sa gatesti 30 de grame de legume, spre exemplu. Astfel ca, dupa cum vezi, exista nu doar una ci o serie de solutii pentru a le satisface copiilor pofta de mancare, lasandu-i liberi sa exploreze si sa-si dezvolte gusturile.

E facuta de mine!

Cand incepi pentru prima data sa introduci alimente solide, asigura-te mai intai ca detii instrumentele potrivite. Solutia optima ar fi sa investesti intr-un aparat de procesare hrana pentru bebelusi (sau sa imprumuti unul de la un prieten, daca este posibil). Acest instrument magic va dezgheta, incalzi, va fierbe la aburi si va face piure cu doar o apasare de buton! Din fericire pentru tine, daca nu doresti sa investesti intr – un astfel de aparat, exista si alte metode pe care le poti folosi. Poti folosi un aparat de gatit cu aburi (care pregateste singur mancarea in timp ce tu te joci cu cel mic!), poti sa fierbi ingredientele in apa fara sare sau le poti gati la cuptorul cu microunde intr-un recipient potrivit. Trebuie sa adaugi la toate astea si un aparat de procesare alimente sau un blender (trebuie doar sa prelucreze foarte fin mancarea, in special pentru bebelusi) si esti gata!

In ceea ce priveste organizarea, incearca sa gatesti o cantitate suficienta pentru mai multe mese si ceea ce ramane pune la congelator. De asemenea, incerca sa ai intotdeauna o masa pregatita in avans: nu e nimic mai rau decat sa incerci sa gatesti ceva in ultimul moment, dupa o zi grea la serviciu, cu un copil obosit si infometat in brate.

In cele din urma, inainte sa mergi la cumparaturi, concepe meniul pe o intreaga saptamana. Aceasta este cea mai buna metoda pentru a te asigura ca variezi mesele pe care le oferi copiilor. Poti sa intocmesti chiar si un plan de mese pe fiecare saptamana in parte; seamana putin cu intoarcerea la zilele cand mergeai la scoala, dar este o metoda foarte eficienta. Cand cumperi ingredientele, gandeste-te cum le poti folosi in mai multe combinatii diferite pe parcursul saptamanii (cartofi piure cu peste, sau intr-o placinta, spre exemplu). 

Legat de ingrediente, alege legume si fructe de sezon, intrucat acestea sunt mult mai bogate in vitamine si, de asemenea, sunt si mult mai ieftine! Mai mult, ai unda verde si la folosirea legumelor congelate; acestea sunt gata de folosit, sunt decojite in prealabil si le poti folosi exact in cantitatea de care ai nevoie!

In ceea ce priveste carnea si pestele, si in special daca ai mai multe generatii de hranit, pastreaza partile mai moi, bine maruntite, pentru cei mici (pieptul de pui, spre exemplu). Astfel, toata lumea se va bucura de o masa savuroasa!
Un ultim sfat: nu este nevoie sa adaugi sare sau zahar la piureurile facute de tine in casa si la compotul de fructe. Natura stie cel mai bine, iar sarea si zaharul pe care le gasim in mod firesc in fructe si legume sunt absolut suficiente pentru organismul delicat al bebelusului tau.

Una peste alta, daca ai timp si iti doresti sa faci asta, sa-i gatesti copilului tau mesele in casa nu este un lucru atat de complicat. Nu uita ca gatitul in sine trebuie sa fie si distractiv; bebelusul tau se va distra sa va vada cum mergeti de colo colo prin bucatarie!

Angajamentul companiei Nestlé in materie de calitate

De ce sa nu alterezi mesele gatite in casa cu mancarea speciala gata facuta de la magazin? Aceste feluri de mancare sunt perfect adaptate nevoilor bebelusului tau si au si un extra bonus prin faptul ca le ofera copiilor cantitatea exacta de elemente nutritive, vitamine si minerale! De fapt, produsele alimentare pentru bebelusi se supun unei legislatii cu mult mai stricte decat cea aplicabila in cazul produselor pentru persoanele adulte. Nestlé a mers   un pas inainte, asumandu-si o serie de angajamente cu privire la urmatoarele aspecte:

  • Fara sare adaugata in produsele noastre pana la varsta de un an, astfel incat sa nu supraincarcam organismul atat de delicat al bebelusului tau. 
  • Cantitatea limitata de zahar adaugat din produsele noastre, pentru ca bebelusul tau sa nu se obisnuiasca cu arome prea dulci. Spre exemplu, piureurile noastre  NaturNes nu contin zahar adaugat pentru ca fructele folosite sunt culese cand sunt bine coapte. 
  • Cantitatea echilibrata de proteine din retele noastre cu continut de lapte. Respectarea organismului bebelusului tau reprezinta un lucru de o importanta esentiala pentru compania noastra.
  • Angajamentul in materie de gust si savoare in ceea ce priveste retetele noastre, care chiar sunt mai gustoase, multumita tehnicilor moderne in materie de gatit care respecta ingredientele. De asemenea, toate ingredientele ce intra in compozitia produselor sunt special produse pentru alimentatia bebelusilor. 

Aceste angajamente ne permit sa iti oferim retete care respecta organismul inca fragil si imatur al bebelusului tau si care il ajuta sa-si dezvolte obiceiuri alimentare sanatoase.

De tine depinde sa alcatuiesti combinatia perfecta de solutii pentru a-ti ajuta copilul sa descopere minunata lume a gustului!

* Potrivit regulamentelor in vigoare.

Customer reviews

3.6

14 global ratings

Ratings

  • 5 star
    6
  • 4 star
    4
  • 3 star
    0
  • 2 star
    1
  • 1 star
    3

Articole similare

View details Dezvoltarea gustului la bebelusi
Articol
Dezvoltarea gustului la bebelusi

Dezvoltarea gustului la bebelusi

Aparent, nou nascutii prefera alimentele dulci si savuroase iar gusturile acestora sunt determinate inca de pe vreme cand se afla in pantecele mamei, in vreme ce papilele gustative incep sa se dezv

5 minute citit

View details Ajuta-l pe cel mic sa descopere alimente noi
Articol
ajuta-l pe cel mic sa descopere alimente noi

Ajuta-l pe cel mic sa descopere alimente noi

Nu fa presiuni prea mari asupra copiilor sa manance, dar nu renunta daca refuza sa manance legumele verzi! Cateodata este nevoie chiar si de 8 incercari pentru ca ei sa accepte un anumit aliment.

1 minut citit

View details Puterea exemplului in alimentatia copiilor
Articol
Puterea exemplului in alimentatia copiilor

Puterea exemplului in alimentatia copiilor

Inca de la o varsta foarte frageda, copilul are tendinta de a copia comportamentul parintilor, in toate aspectele vietii de zi cu zi.

3 minute citit

View details Bebelusul nu mananca - Ce faci cand bebe refuza sa manance?
Articol
Ce faci cand copilul refuza sa manance

Bebelusul nu mananca - Ce faci cand bebe refuza sa manance?

Toti parintii isi doresc un copil sanatos. Ne e frica de copiii care nu mananca, pentru ca acest lucru genereaza griji si vinovatii: de ce nu mananca? Sunt eu (mama) de vina? Ce pot sa fac?

3 minute citit

View details Ghid complet: Cerealele in diversificarea la bebelusi
Articol
cerealele_in_alimentatia_bebelusului_-_sfaturi_pentru_o_alimentatie_corecta_01

Ghid complet: Cerealele in diversificarea la bebelusi

Inceputul diversificarii alimentatiei este un moment important atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau. Va descoperi arome si texturi noi si neobisnuite pentru el.

7 minute citit

View details Laptele de vaca la bebelusi - Laptele de vaca in alimentatia copiilor
Articol
Laptele de vaca in alimentatia copiilor

Laptele de vaca la bebelusi - Laptele de vaca in alimentatia copiilor

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni, iar apoi in paralel cu alimentatia complementara pana la 2 ani sau chiar mai mult.

7 minute citit

View details Meniul zilnic al bebelusului
Articol
Meniul zilnic al bebelusului

Meniul zilnic al bebelusului

Copilul meu serveste cele patru mese pe zi, la fel ca un om mare. Descopera o sumedenie de gusturi noi. Cum pot fi sigura ca mesele sale sunt ceea ce trebuie sa primeasca?

4 minute citit

View details Beneficiile alaptarii pe termen lung
Articol
Beneficiile alaptarii pe termen lung

Beneficiile alaptarii pe termen lung

Fiecare mama isi doreste ce este mai bun pentru copilul ei, iar unul dintre lucrurile importante in primele zile de viata ale bebelusului este alaptarea.

3 minute citit

View details Fiecare imbucatura conteaza pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copilului
Articol
Fiecare imbucatura conteaza pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copilului

Fiecare imbucatura conteaza pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copilului

Introducerea alimentelor solide in alimentatia copilului tau este un pas important!

4 minute citit

View details Calciu bebelusi - Importanta calciului in dieta copilului
Articol
simbol calciu

Calciu bebelusi - Importanta calciului in dieta copilului

Bebelusii au perioade intense de crestere. De exemplu, in primele sale 1.000 de zile, rata de crestere este cea mai mare din intreaga sa viata.

3 minute citit

View details Zaharul in alimentatia copiilor
Articol
Zaharul in alimentatia copiilor

Zaharul in alimentatia copiilor

O alimentatie sanatoasa asigura cresterea si dezvoltarea copiilor fara deficiente.

2 minute citit

View details Importanta dozarii corecte a cerealelor
Articol
Importanta dozarii corecte a cerealelor

Importanta dozarii corecte a cerealelor

Vezi sfatul specialistilor despre importanta prepararii corecte a portiei de cereale pentru cel mic.

2 minute citit

View details Importanta ajustarii alimentatiei copilului in functie de varsta si rolul ei
Articol
Importanta ajustarii alimentatiei copilului

Importanta ajustarii alimentatiei copilului in functie de varsta si rolul ei

Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa pentru a-si asigura necesarul de nutrienti pentru o crestere si dezvoltare armonioasa normala.

22 minute citit

View details Planul de mese
Articol
plan mese copii

Planul de mese

Descopera sugestiile noastre si nu vei ramane niciodata in pana de idei!

1 minut citit

View details Nutrientii si dezvoltarea cognitiva a copilului
Articol
Nutrientii si dezvoltarea cognitiva a copilului

Nutrientii si dezvoltarea cognitiva a copilului

Exista multe elemente ce joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a bebelusului tau.

2 minute citit

View details Care sunt nevoile nutritionale ale copiilor?
Articol
Care sunt nevoile nutritionale ale copiilor

Care sunt nevoile nutritionale ale copiilor?

Dorinta cea mai mare a parintilor este de a le implini copiilor nevoile esentiale de hrana, protectie si iubire.

4 minute citit

View details YOGOLINO, gustarea lactata preferata a bebelusilor
Articol
yogolino

YOGOLINO, gustarea lactata preferata a bebelusilor

Deoarece bebelusii au un organism fragil, monitorizam riguros calitatea nutritionala a produselor lactate si asiguram un control strict al calitatii in toate etapele de productie.

2 minute citit

View details Importanta fierului in alimentatia sugarului
Articol
Importanta fierului in alimentatia sugarului

Importanta fierului in alimentatia sugarului

Vezi sfatul specialistilor in legatura cu anemia feripriva si importanta aportului corespunzator de fier in dieta celui mic.

2 minute citit

View details Intolerantele alimentare ale copiilor
Articol
intolerantele alimentare ale copiilor

Intolerantele alimentare ale copiilor

Intoleranta alimentara este o stare de disconfort care se manifesta la copii dupa consumul anumitor substante din alimente, deoarece organismul nu este capabil sa digere un anumit aliment sau are o

2 minute citit

Intra in Clubul Nestlé Baby

  Intra in Clubul Nestlé Baby
campanii-nestle-baby

Surprize

Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

aplicatii-sarcina-bebelusi

Aplicatii utile

Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

Sfaturile expertilor

Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

nutritia-bebelusului

Nutritia bebelusului

Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.