
Confruntarea cu anxietatea de separare la bebelusi si copii mici
Sindromul Clingy Baby (al copilului dependent), altfel cunoscut sub denumirea de anxietate de separare la bebelusi, poate fi suparator pentru tine si copilul tau. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci fata anxietatii de separare.
- Incepe cu despartiri scurte, lasand copilul cu cineva pe care il cunoaste in timp ce tu te strecori afara cateva minute.
- Incearca sa transformi acest lucru intr-un joc de-a v-ati ascunselea.
- Da-i bebelusului o esarfa, o carpa de eructatie sau o jucarie cu mirosul tau in timp ce esti departe.
- Vorbeste despre ceea ce veti face impreuna mai tarziu.
- Transforma ramas bunul intr-un lucru pozitiv. Bebelusul poate detecta anxietatea sau nelinistea ta. Fii un parinte increzator si el va simti asta.
- Un ramas bun pozitiv urmat de o reintalnire fericita poate fi o lectie importanta de viata.
- Nu-ti lasa copilul atunci cand ii este foame, este obosit, se simte rau sau oricand simti ca are cu adevarat nevoie de tine.
- Cere sfatul medicului tau cu privire la anxietatea de separare daca copilul tau continua sa fie nelinistit atunci cand este lasat cu alte persoane.
Pareri
3.3
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare

Ai dificultăți ca mamă care lucrează? Sfaturi pentru revenirea la muncă după naștere!
Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam
4 minute citit

Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea cresei
Te intrebi cum sa alegi o cresa pentru a avea grija de puiul tau?
3 minute citit

6 modalitati usoare de a face fata parintilor critici
Te simti victima criticii mamelor sau a umilirii mamelor? Este greu sa fii o proaspata mamica, mai ales daca te simti atacata de critici din partea altor parinti.
3 minute citit

Planul de actiune pentru protectia copilului
Este o idee buna sa-ti dotezi casa cu protectii pentru copii inainte de nastere.
2 minute citit

Cum sa ajuti bebelusul sa aiba un somn linistit
Bebelusii adora sa doarma, sa manance, si sa repete aceste lucruri. Asa este? Doar ca etapa somnului poate uneori sa implice mai multa munca.
3 minute citit

Ce inseamna o dieta sanatoasa in timpul alaptarii?
Daca alaptezi, o dieta sanatoasa in timpul alaptarii este importanta. Iti oferim sfaturi despre ce sa mananci si ce sa eviti atunci cand alaptezi.
2 minute citit

Intelege de ce plang bebelusii
Te intrebi de ce plang bebelusii? Daca ai probleme in a intelege ce incearca bebelusul sa iti spuna, verifica acesta lista pentru indicii posibile care te pot ajuta.
2 minute citit

Raspunsuri pentru intrebarile nedorite privind alaptatul
Te-ai saturat ca toti din jurul tau sa aiba o opinie despre cum alaptezi? Lista asta contine intrebari pe care sa NU le adresezi unei mame care alapteaza.
3 minute citit

Greutate bebelusi - tabel greutate copii pe luni
Greutatea si inaltimea unui bebelus sunt masuratori importante dupa care orice parinte se poate ghida pentru a afla daca cel mic se dezvolta corect in primele luni de viata.
3 minute citit

Echilibrul intre viata sociala si cea de acasa
Bebelusul meu ma topeste cand ii vad ochii aceia mari si surprinsi, picioarele grasune si zambetul pe care mi-l ofera.
3 minute citit

Cele 3 secrete ale unui tatic responsabil
Traim vremuri mai bune decat in trecut favorabile pentru a creste copii sanatosi.
3 minute citit

Pozitii de alaptare: Sfaturi utile pentru un alaptat usor
Alaptarea este o experienta care se invata! Majoritatea femeilor, daca nu chiar toate, pot sa alapteze. Ai nevoie doar de cateva sfaturi pentru ca totul sa mearga bine inca de la inceput.
4 minute citit

Pastrarea laptelui matern
Ca mama, stii ca laptele matern este cel mai bun aliment pentru copilasul tau, asa ca nu e de mirare ca iti doresti sa i-l oferi la fiecare masa.
4 minute citit

Importanta ajustarii alimentatiei copilului in functie de varsta si rolul ei
Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa pentru a-si asigura necesarul de nutrienti pentru o crestere si dezvoltare armonioasa normala.
22 minute citit

Pozitii de alaptare: Cum se ataseaza corespunzator bebelusul la san?
„Totul va veni de la sine, vei vedea!" In realitate, se dovedeste ca nu este un lucru atat de usor sa-ti gasesti, impreuna cu bebelusul tau, o pozitie in care sa va simtiti amandoi confortabil.
5 minute citit

Cum sa alaptezi bebelusul? Un ghid in sase pasi pentru parinti
Esti nesigura in privinta alaptarii? Laptele matern este cel mai bun pentru bebelusul tau si ii asigura nutrientii esentiali de care are nevoie pentru o crestere armonioasa.
1 minut citit

Cum sa previi accidentarea celui mic in casa?
"Acum ca poate topai in voie peste tot, piticul meu nu doreste nimic altceva decat sa puna mana si sa atinga tot ce vede.
4 minute citit

Ce sa faci cand cel mic sufera de diaree?
Unul dintre primii pasi pe care ii poti face cand bebelusul tau incearca sa iti transmita ceva este sa ramai calma si sa investighezi cu blandete cauza.
3 minute citit

Rolul laptelui in alimentatia copiilor mici
Un start bun in viata pentru bebelusul tau inseamna nu doar dragoste neconditionata si un mediu potrivit pentru a creste si a se dezvolta, ci inseamna si o alimentatie adecvata, potrivita varstei l
4 minute citit