MyFeed Personalized Content
de la nastere
Articol
Adauga acest post la favorite

Cum sa asiguri igiena bebelusului tau

Bebelusul tau are nevoie de o igiena impecabila si de multa ingrijire pentru a-si forma un corp sanatos. Iata ce aspecte trebuie luate in vedere atunci cand ii facem toaleta.

3 minute citit Ian. 8, 2024

In ceea ce priveste toaleta bebelusului, in primele zile nu prea stii cum sa procedezi. Cum ramane cu spalatul lenjeriei si cu jucariile de plus? Urmand aceste sfaturi, nu ai cum sa dai gres!
Pentru sanatatea si confortul micutului tau, este necesar sa-i faci zilnic toaleta completa si sa-i speli frecvent obiectele personale. Dar nu exagera! Sa facem un tur al bunelor practici.

 

Abecedarul toaletei lui bebe

Toaleta reprezinta un moment special de comunicare cu bebelusul tau. Pentru a profita de el este indicat sa fii bine organizata si sa ai tot ceea ce este necesar la indemana! Iata o lista cu produsele indispensabile:

  • un gel de curatare fara sapun pentru pielea sa delicata;
  • un sampon delicat pentru primele suvite;
  • un lapte de toaleta pentru fata lui;
  • o crema pentru fundul sau;
  • ser fiziologic;
  • vata hidrofila;
  • servetele umede.

Si acum, suntem gata pentru o examinare completa!


Baia
Este un moment pe care bebelusul il adora! Pentru siguranta lui, fii vigilenta: nu-l scapa nicio clipa din ochi. Si ai grija sa nu-i fie frig: temperatura camerei trebuie sa fie cuprinsa intre 20 si 24 de grade, iar cea a apei intre 37 si 38 grade.


Schimbul
Cuvantul-cheie: organizare! Tine la indemana, in apropierea masei de toaleta, toate lucrurile necesare: scutecele, servetelele umede, crema pentru fundulet, hainele de schimb, cosul de gunoi. Curata-i si usuca-i foarte bine pielea, avand grija la pliuri, iar apoi pune-i un scutec curat.


Fata
Un disc demachiant imbibat in lapte de toaleta sau in apa plata este suficient. Dupa aceea ii poti aplica o crema hidratanta pentru bebelusi care ii va proteja pielea.


Ochii
Umezeste o compresa sterila in ser fiziologic si sterge-i delicat ochii, din coltul ochiului spre exterior.


Urechile
Blandete maxima! Nu folosi betisoare de urechi, ci doar o bucatica de vata, pentru a-i curata partea exterioara a urechii.


Nasul
O operatie extrem de delicata! Fa un sul foarte subtire din vata, imbiba-l cu ser fiziologic, si curata-i narile cu el. Poti folosi de asemenea o pompa de nas.


Unghiile
Trebuie taiate regulat, fara colturi si nu foarte scurt.


Buricul
Curata-l de 2-3 ori pe zi, cu o compresa sterila imbibata in dezinfectant, pana se usuca si cade (in medie 1-2 saptamani).


Decalotarea la baietei
Aceasta practica, ce consta in retragerea preputului unui baietel pentru a curata glandul, nu este in general recomandata de catre pediatri. Se stie astazi ca aceasta practica nu impiedica aparitia fimozei (afectiune a preputului). In ceea ce priveste igiena, o toaleta „clasica” este suficienta pentru un bebelus. Lasa natura sa-si urmeze cursul!

 

parinte-in-felul-tau


Alte reguli de igiena

Jucariile de plus sau obiectele favorite trebuie sa faca si ele baie regulat. Cele mai rezistente iau directia masinii de spalat, iar cele delicate vor fi spalate de mana!

In ceea ce priveste lenjeria de corp, aceasta trebuie spalata in fiecare zi. Pentru celelalte hainute, o pata de morcovi pe un hanorac nu este o catastrofa! Pentru bavetele, prosoape si asternuturi, opteaza pentru o spalare la 60 de grade. Alege intotdeauna un detergent de rufe special pentru bebelusi pentru a-i proteja pielea sensibila.

O curatenie zilnica se impune in camera bebelusului. Primul reflex: aeriseste camera in fiecare zi, cel putin 10 minute. Aspira sau matura cat mai des si foloseste, de preferat, produse de curatat bio. 

Rate this article

Intra in Clubul Nestlé Baby

MVP Logo
  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.