
Cum sa-i cresti imunitatea puiului tau
In mod instinctiv stii cum sa-ti protejezi copilul, atunci cand vrei sa se linisteasca il iei in brate ca sa-l linistesti sau il imbraci mai gros cand e frig afara. Insa din nefericire sunt momente cand nu il poti proteja complet. Pentru a lupta impotriva germenilor rautaciosi, copilul tau se poate baza totusi pe propriul sau sistem imunitar.
Sistemul imunitar
La nastere sistemul imunitar al copilului tau nu este inca foarte dezvoltat. In pantecele tau, bebelusul s-a aflat intr-un mediu steril, iar tu l-ai protejat. Flora sa intestinala aproape ca nici nu exista. Din fericire, in primele luni de viata, bebelusul este protejat de anticorpii primiti de la tine, care s-au transferat in pantece pe perioada sarcinii. Acestia il ajuta sa lupte impotriva germenilor si a virusurilor. Este ceea ce se numeste imunitate pasiva.
Alaptarea prelungeste valabilitatea acestor beneficii, contribuind la dezvoltarea unei flore intestinale bogata in bifidobacterii, iar acesta constituie una din primele linii de aparare ale bebelusului. Bineinteles ca bebelusul tau isi va dezvolta propriul sistem imunitar, care va atinge apogeul undeva in jurul varstei de 4 ani.
Pornind de la varsta de 6 luni, copilul tau are nevoie de o mana da ajutor. Introducerea alimentelor solide poate reprezenta o perioada destul de delicata pentru cel mic. Introducerea alimentelor noi poate conduce la o serie de modificari la nivelul florei intestinale iar bebelusii devin mult mai vulnerabili si astfel pot aparea problemele digestive.
Aceasta este de asemenea si varsta la care cei mici doresc sa atinga tot ce le iese in cale si sa le bage in gura. Contactul cu lumea din exterior se produce din ce in ce mai des si astfel cei mici descopera viata in mijlocul unei comunitati in care impart totul, inclusiv virusii. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pozitive pentru care sa-i oferi celui mic o protectie eficienta.
Pareri
4.7
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare

Cum sa previi accidentarea celui mic in casa?
"Acum ca poate topai in voie peste tot, piticul meu nu doreste nimic altceva decat sa puna mana si sa atinga tot ce vede.
4 minute citit

Ce sa faci cand cel mic sufera de diaree?
Unul dintre primii pasi pe care ii poti face cand bebelusul tau incearca sa iti transmita ceva este sa ramai calma si sa investighezi cu blandete cauza.
3 minute citit

Importanta fierului in alimentatia sugarului
Vezi sfatul specialistilor in legatura cu anemia feripriva si importanta aportului corespunzator de fier in dieta celui mic.
2 minute citit

Etapele dezvoltarii vazului la bebelusi
Bebelusul tau te priveste cu ochii larg deschisi si uneori chiar se uita fix la anumite obiecte. Oare cum te percepe cel mic si ce viziune isi face despre tot ceea ce-l inconjoara?
5 minute citit

Cum sa asiguri igiena bebelusului tau
Bebelusul tau are nevoie de o igiena impecabila si de multa ingrijire pentru a-si forma un corp sanatos. Iata ce aspecte trebuie luate in vedere atunci cand ii facem toaleta.
3 minute citit

Primele 1000 zile in viata unui bebelus
Momentul cel mai asteptat pe toata perioada sarcinii este marea intalnire cu bebelusul. Toti parintii se intreaba cum va arata, cu cine va semana, ce ochi va mosteni.
4 minute citit

Constipatia la bebelusii alaptati
Laptele matern este mai usor de digerat, fiind considerat un laxativ natural. De aceea, constipatia apare, mai rar, in randul bebelusilor alaptati, exclusiv, la san.
3 minute citit

Importanta unei legaturi stranse cu bebelusul
Dezvoltarea arhitecturii creierului nu se poate realiza fara stabilirea unei relatii cu persoanele apropiate si fara implicarea adultului in relatia cu copilul.
3 minute citit

Cum sa ai o relatie echilibrata mama-copil
Vrei sa iesi in oras la un film si iti este teama ca bebelusul sta acasa cu bona?
5 minute citit

Proprietatile uimitoare ale laptelui matern
Laptele matern e cu adevarat uimitor. Stiai ca acesta isi schimba compozitia in functie de varsta bebelusului tau?
9 minute citit

Alergie la lapte de vaca la bebelusi
Bebelusul tau nu se simte bine dupa ce serveste orice produs lactat? Atunci este posibil sa fie alergic la laptele de vaca. Ti-ar placea sa afli mai multe detalii in legatura cu acest subiect?
4 minute citit

Totul despre scaunele neregulate la copii
Bebelusul tau sufera de constipatie? Poate parea o intrebare ciudata. Cu siguranta stii ce inseamna termenul „constipat”: scaune de o frecventa redusa sau chiar lipsa acestor scaune.
5 minute citit

Somnul bebelusului - Cat dorm bebelusii?
Cand va dormi copilul tau toata noaptea, fara sa se mai trezeasca in timpul somnului? Este in regula ca bebelusul sa se intoarca in timpul somnului?
6 minute citit

Cum se dezvolta creierul bebelusului tau
Este incredibil sa-ti privesti bebelusul cum invata lucruri noi! In fiecare zi inregistreaza noi progrese si invata atat de rapid. Poate este vreun Einstein, cine stie?
3 minute citit

Dezvoltarea gustului la bebelusi
Aparent, nou nascutii prefera alimentele dulci si savuroase iar gusturile acestora sunt determinate inca de pe vreme cand se afla in pantecele mamei, in vreme ce papilele gustative incep sa se dezv
5 minute citit

Influenta nutritiei asupra somnului copilului
Somnul joaca un rol foarte important in cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor, deoarece in timpul somnului are loc productia hormonului de crestere si a hormonilor tiroidieni.
3 minute citit

Ai dificultăți ca mamă care lucrează? Sfaturi pentru revenirea la muncă după naștere!
Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam
4 minute citit

Importanta ajustarii alimentatiei copilului in functie de varsta si rolul ei
Copiii au nevoie de o alimentatie sanatoasa pentru a-si asigura necesarul de nutrienti pentru o crestere si dezvoltare armonioasa normala.
22 minute citit

Pozitii de alaptare: Cum se ataseaza corespunzator bebelusul la san?
„Totul va veni de la sine, vei vedea!" In realitate, se dovedeste ca nu este un lucru atat de usor sa-ti gasesti, impreuna cu bebelusul tau, o pozitie in care sa va simtiti amandoi confortabil.
5 minute citit