Cum sa te pregatesti emotional sa devii parinte inainte sa nasti
Sunt vesti minunate! Esti insarcinata cu primul tau copil. Dar ce poti face ca sa fii pregatita emotional pentru a deveni parinte? Foloseste urmatorii cinci pasi inainte sa devii mama si vei fi extrem de pregatita pentru cand vei naste bebelusul, iar ghemul de bucurie va fi in bratele tale.
Sunt vesti minunate! Esti insarcinata cu primul tau copil. Dar ce poti face ca sa fii pregatita emotional pentru a deveni parinte? Foloseste urmatorii cinci pasi inainte sa devii mama si vei fi extrem de pregatita pentru cand vei naste bebelusul, iar ghemul de bucurie va fi in bratele tale.
Nu-ti crea asteptari nerealiste de la meseria de a fi parinte
Incepe sa repeti aceasta fraza „Nu exista termenul de parinte perfect.” Mamele vor face greseli si cel mai bine este sa inveti din ele. Las-o mai moale! Este posibil sa aveti un bebelus cu multe nevoi sau este posibil sa aveti un bebelus foarte cuminte. Posibil ca alaptarea sa fie foarte usoara pentru tine sau sa necesite mai mult de lucru. Pana cand vei naste bebelusul, nu vei sti ce fel de temperament are sau cum ii place sa doarma ori sa manance. Nu lasa necunoscutul sa te sperie si bucura-te de lucrurile noi. Fii un parinte increzator!
Incetineste ritmul
Accepta faptul ca de acum vei face totul cu o viteza mai mica. Fie ca vorbim despre refacerea ta dupa nastere sau ca vorbim despre iesitul in aer liber pentru o gura de aer, ofera-ti timp sa te adaptezi la rolul de mama. Nu te grabeste nimeni si totul poate sa astepte. Ai o intalnire in parcul de joaca la 11, dar ajungi la pranz deoarece bebelusului tau i s-a facut foame din nou? Nu e nimic. Toata lumea va intelege. Asta inseamna sa cresti un bebelus.
Incearca sa ai grija de tine in timpul sarcinii
Nu uita sa iti faci timp pentru tine. Poti sa te inscrii la cursuri de gimnastica sau yoga pentru gravide ( este o modalitate foarte buna de relaxare unde poti intalni mame care impartasesc aceleasi pareri ca si tine). Impreuna cu partenerul tau ar trebui sa dormiti cat de mult posibil. Dupa ce se va naste bebelusul veti fi deprivati de somn o lunga perioada de timp, asa ca este o perioada perfecta pentru a lenevi mai mult timp in weekend impreuna.
Discutati despre responsabilitatile de a fi parinte
Discuta sincer cu partenerul tau despre experienta de a fi parinte. Vedeti care sunt indatoririle voastre ca parinti, care sunt treburile casnice, si cum simtiti amandoi ca ar trebui impartite. Suportul emotional este cheia succesului cand esti parinte. Atunci cand nu te simti sustinut emotional pot interveni si problemele de cuplu intr-o familie; astfel ca cel mai bine este sa se discute deschis despre asta. Citeste sfaturile noastre despre ce inseamna sa devii tata pentru prima data (sau intreaba-l pe el!) pentru a afla mai multe informatii despre cum ar putea sa se implice.
Pregateste-ti grupul de suport de pe acum
Familia si prietenii te pot ghida prin tot procesul emotional acum pe parcursul sarcinii si dupa ce vei deveni mamica. Creeaza legaturi cu noi parinti care asteapta primul copil si care impartasesc aceleasi opinii ca si voi. Cauta grupuri locale de proaspeti parinti sau cursuri prenatale in zona ta. Te va mentine sanatoasa si in forma, in timp ce ai oportunitatea sa intalnesti mamici insarcinate in zona sau in orasul tau.
Articole similare