
Recuperarea dupa cezariana: aspecte la care sa te gandesti
Ca in cazul fiecarei operatii, recuperarea dupa cezariana ia timp. Iti prezentam cateva astecte pe care sa le iei in considerare, de la timpul de recuperare dupa cezariana la toaletarea inciziilor cezarienei.
- Cere familiei si prietenilor sa te ajute cel putin in primele doua saptamani de recuperare. Citeste sfaturile noastre despre cum sa gestionezi vizitatorii dupa nastere.
- Daca stii ca o sa faci cezariana, pregateste cateva feluri de mancare si congeleaza-le inainte de a merge la spital. Supele sunt o optiune buna, deoarece contin de obicei o portie de legume.
- Umple-ti frigiderul si dulapurile de alimente inainte de a te intoarce de la spital. Roaga familia sau prietenii sa te ajute sau poti face o comanda online pentru alimente pentru atunci cand ajungi acasa. Totusi, ia in considerare ca vei avea nevoie de cineva acolo pentru a le despacheta.
- Va trebui sa iti toaletezi incizia de la cezariana zilnic, dar moasa sau medicul tau curant te va sfatui in acest sens.
- Daca rana este dureroasa, vorbeste cu moasa sau cu medicul tau. Vor verifica rana si pot recomanda un antiinflamator.
- Intreaba medicul tau curant daca este mai bine sa acoperi cicatricea de la cezariana sau sa o lasi libera.
- Poarta haine libere, confortabile, care nu vor irita rana, si lenjerie care ajunge mai sus decat rana (mai degraba decat sa stea pe ea).
- Pune la indemana elementele esentiale de zi cu zi ale tale si ale bebelusului (mancare, haine, articole de toaleta, vesela), astfel incat nu va trebui sa te intinzi sau sa te apleci in jos.
- Mananca o multime de fructe si legume si bea multa apa pentru a ajuta la reducerea constipatiei.
- Nu vei putea conduce pana la sase saptamani, asadar, daca trebuie sa te deplasezi, roaga prietenii si membrii familiei sa te duca.
- Ai in vedere o perna in forma de V sau o perna pentru alaptare pentru a-ti hrani copilul mai confortabil.
- Incearca sa nu faci nimic dificil pana la controlul tau postnatal de sase saptamani de la cezariana.
- Evita sa cari ceva mai greu decat copilul.
- Incearca sa ramai activa, deoarece acest lucru ajuta la evitarea constipatiei si accelereaza timpul de recuperare de dupa cezariana.
Pareri
5
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare

Viata dupa nastere: asteptari si provocari ca proaspeti parinti
In videoconferinta ,,Viata dupa nastere: asteptari si provocari ca proaspeti parinti - doamna Dr.
2 minute citit

Elemente esentiale pentru alaptat
Planuiesti sa alaptezi, dar nu esti sigura de ceea ce vei avea nevoie? Aici este o lista cu sfaturile noastre pentru a te ajuta sa te pregatesti pentru prima ta alaptare.
2 minute citit

Manualul alaptarii - ce, cum si cand
Dupa cum stii, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente.
5 minute citit

Alimentatia in timpul sarcinii si alaptarii
Ar trebui sa incepi sa iti schimbi obiceiurile alimentare pentru bebelusul tau din momentul in care afli ca esti insarcinata.
6 minute citit

Proprietatile uimitoare ale laptelui matern
Laptele matern e cu adevarat uimitor. Stiai ca acesta isi schimba compozitia in functie de varsta bebelusului tau?
9 minute citit

Colostrul - primul lapte matern
Te afli in al treilea trimestru de sarcina si deja te pregatesti pentru venirea pe lume a puiului tau.
4 minute citit

Sfaturi pentru stimularea lactatiei
Ti-ar placea sa-i oferi bebelusului toate avantajele pe care le presupune alaptarea, dar nu esti sigura daca laptele tau va fi destul de bun si daca vei produce o cantitate suficienta de lapte pent
5 minute citit

Cand va rosti copilul primele sale cuvinte?
Cand l-am auzit pe cel mic spunand primul cuvant… numai cand ma gandesc la asta si ma infior toata de bucurie si de emotie!
4 minute citit

Dezvoltarea gustului la bebelusi
Aparent, nou nascutii prefera alimentele dulci si savuroase iar gusturile acestora sunt determinate inca de pe vreme cand se afla in pantecele mamei, in vreme ce papilele gustative incep sa se dezv
5 minute citit

Din nou acasa: Oare cum o sa ma descurc?
"Abia astept sa-mi aduc bebelusul acasa, dar am atat de multe intrebari...Oare voi fi o mama buna? Oare cum o sa ma descurc cu toate, cumparaturi, curatenie si copil?
4 minute citit

Ce trebuie sa stii ca proaspat parinte?
Doar ce-am aflat ca sunt insarcinata: Doamne ce moment superb, de bucurie ... dar am de asemenea atat de multe intrebari. Oare sunt pregatita sa devin mamica? Vom fi parinti buni?
4 minute citit

Lucruri uimitoare despre alaptare
Toata lumea stie ca nimic nu se compara cu laptele matern si beneficiile sale.
4 minute citit

Sistemul tau de sprijin - un plan de actiune pentru familia si prietenii tai
Decizia de a alapta este una dintre cele mai importante decizii pe care le poti lua cu privire la sanatatea copilului tau.
3 minute citit

Oligozaharidele din laptele matern
Laptele matern este cel mai bun aliment pe care i-l poti oferi, pentru a-i asigura cantitatea necesara de energie si de substante nutritive pentru o crestere si o dezvoltare optima.
3 minute citit

Depresia postnatala baby blues
Esti o mamica incantata dar nu te poti opri din plans. Micutul tau este sanatos, tatal la fel, dar tu te simt trista, debusolata si poate ca ai un sentiment de vinovatie?
5 minute citit

Ai dificultăți ca mamă care lucrează? Sfaturi pentru revenirea la muncă după naștere!
Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam
4 minute citit

Pregătită de naștere? Verifică simptomele ce anunță travaliul!
Probabil crezi ca va fi evident cand vei intra in travaliu , dar nu este de fiecare data asa cum vezi in filme. Aici sunt cateva dintre semnele de intrare in travaliu dupa care te poti ghida.
1 minut citit

Mamă singură? 10 activități cu bebelușul care îți aduc și ție beneficii!
Chiar si cand esti pe o multime de forumuri si tii bebelusul in brate, poti sa te simti izolata si singura ca mama.
5 minute citit

Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea cresei
Te intrebi cum sa alegi o cresa pentru a avea grija de puiul tau?
3 minute citit