
Hranire mixta lista de verificare
Hranirea mixta cu biberon si la san poate necesita o perioada de adaptate atat pentru tine cat si pentru bebelus. Iata cateva sfaturi legate de hranirea mixta pentru a-ti facilita aceasta etapa.
- Asteapta pana cand alaptarea este bine stabilita, deoarece modificarile pot influenta lactatia mamei.
- Acest lucru ar trebui sa contribuie la prevenirea confuziei mameloanelor - atunci cand copilul tau se familiarizeaza mai mult cu senzatia unei tetine de biberon si are tendinta sa lase sanul, din cauza modului in care trebuie sa-l suga.
- Folosirea formulei de lapte va reduce cantitatea de lapte matern pe care corpul tau il produce.
- Incepe sa-l hranesti cu un singur biberon pe zi. Asigura-te ca bebelusului nu ii este foarte foame pentru primul lui biberon, este cel mai bine daca este relaxat si fericit.
- Incearca sa stabilesti un program combinat de hranire cu biberonul sau alaptare in acelasi timp in fiecare zi. Nu trebuie sa fie rigid, ci trebuie sa te asiguri ca raspunzi la semnalele „Mi-e foame”.
- Daca revii la serviciu, incearca sa introduci copilului alimentatia mixta cu cateva saptamani inainte.
- Prepara formula de lapte doar atunci cand ai nevoie de ea si doar cantitatea necesara. Verifica si urmeaza instructiunile de pregatire si depozitare ale producatorului.
- Din motive de igiena, arunca hrana neterminata cat mai curand posibil. Daca bebelusul are probleme cu hranirea cu biberonul, incearca diferite tetine pana cand va fi fericit.
Pareri
5
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare

Ai dificultăți ca mamă care lucrează? Sfaturi pentru revenirea la muncă după naștere!
Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam
4 minute citit

Diversificarea la bebeluși? Ghid esențial pentru introducerea solidelor!
Diversificarea alimentatiei la bebelusi cu varsta minima de 6 luni este distractiva pentru ca descopera noi gusturi si texturi, iar tu descoperi expresii faciale noi pe care nu le-ai mai vazut la m
3 minute citit

Alergii și intoleranțe alimentare la bebeluși – aspecte importante!
Alergiile si intolerantele unui bebelus se pot dezvolta oricand. O alergie reprezinta reactia sistemului imunitar in privinta unei substante pe care acesta o vede periculoasa.
3 minute citit

Sfaturi sustenabile pentru îngrijirea bebelușului într-un mod eco-friendly!
Salvarea planetei nu ar trebui sa se termine atunci cand ai nascut. Intr-adevar, bebelusii sunt un manunchi mic de bucurie care fac mizerie si au nevoie de dispozitive.
3 minute citit

Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea cresei
Te intrebi cum sa alegi o cresa pentru a avea grija de puiul tau?
3 minute citit

6 modalitati usoare de a face fata parintilor critici
Te simti victima criticii mamelor sau a umilirii mamelor? Este greu sa fii o proaspata mamica, mai ales daca te simti atacata de critici din partea altor parinti.
3 minute citit

Planul de actiune pentru protectia copilului
Este o idee buna sa-ti dotezi casa cu protectii pentru copii inainte de nastere.
2 minute citit

Cum sa citesti limbajul non-verbal al bebelusului
Fie ca isi freaca ochii atunci cand este obosit sau intinde mainile cand vrea sa fie luat in brate, micutul tau are diferite moduri de a-ti spune cum se simte.
2 minute citit

Urmatorii pasi in aventura alimentatiei solide a bebelusului tau
Acum ca i-ai facut cunostinta micutului tau cu noi arome si texturi, poti incepe sa ii extinzi gusturile oferindu-i o varietate de alimente solide sanatoase.
2 minute citit

Cum sa introduci alimentatia complementara la sugari
Introducerea alimentatiei complementare pentru copiii cu varsta de minimum 6 luni este o perioada minunata.
4 minute citit

Cum sa ajuti bebelusul sa aiba un somn linistit
Bebelusii adora sa doarma, sa manance, si sa repete aceste lucruri. Asa este? Doar ca etapa somnului poate uneori sa implice mai multa munca.
3 minute citit

Confruntarea cu anxietatea de separare la bebelusi si copii mici
Sindromul Clingy Baby (al copilului dependent), altfel cunoscut sub denumirea de anxietate de separare la bebelusi, poate fi suparator pentru tine si copilul tau.
1 minut citit

Ce inseamna o dieta sanatoasa in timpul alaptarii?
Daca alaptezi, o dieta sanatoasa in timpul alaptarii este importanta. Iti oferim sfaturi despre ce sa mananci si ce sa eviti atunci cand alaptezi.
2 minute citit

Mancatul cu mana: urmareste lista noastra pentru autodiversificarea bebelusului
Te intrebi cand poti sa incepi sa introduci mancarea solida in meniul bebelusului? Majoritatea micutilor sunt gata sa incerce de la varsta de aproximativ 6 luni.
2 minute citit

Intelege de ce plang bebelusii
Te intrebi de ce plang bebelusii? Daca ai probleme in a intelege ce incearca bebelusul sa iti spuna, verifica acesta lista pentru indicii posibile care te pot ajuta.
2 minute citit

Raspunsuri pentru intrebarile nedorite privind alaptatul
Te-ai saturat ca toti din jurul tau sa aiba o opinie despre cum alaptezi? Lista asta contine intrebari pe care sa NU le adresezi unei mame care alapteaza.
3 minute citit

Greutate bebelusi - tabel greutate copii pe luni
Greutatea si inaltimea unui bebelus sunt masuratori importante dupa care orice parinte se poate ghida pentru a afla daca cel mic se dezvolta corect in primele luni de viata.
3 minute citit

Muscatul si mestecatul la bebelusi
De cand a venit pe lume, bebelusul tau nu s-a hranit cu nimic altceva decat cu lapte.
5 minute citit

Echilibrul intre viata sociala si cea de acasa
Bebelusul meu ma topeste cand ii vad ochii aceia mari si surprinsi, picioarele grasune si zambetul pe care mi-l ofera.
3 minute citit