Diversificarea la bebelusi? Fii pregatit cu acest ghid pentru introducerea alimentelor solide
De abia acum incepe aventura! Diversificarea alimentatiei la bebelusi cu varsta minima de 6 luni este distractiva pentru ca descopera noi gusturi si texturi, iar tu descoperi expresii faciale noi pe care nu le-ai mai vazut la micutul tau. Am creat un ghid de diversificare cu alimentele solide esentiale pe care sa le folosesti in aceasta perioada.
De abia acum incepe aventura! Diversificarea alimentatiei la bebelusi cu varsta minima de 6 luni este distractiva pentru ca descopera noi gusturi si texturi, iar tu descoperi expresii faciale noi pe care nu le-ai mai vazut la micutul tau. Am creat un ghid de diversificare cu alimentele solide esentiale pe care sa le folosesti in aceasta perioada.
- In cazul in care decizi sa incepi cu piureurile, un blender manual iti va face viata mult mai usoara.
- Piureurile pasate cu furculita sunt o alta varianta - care iti ofera si un pic de exercitiu in plus!
- Bolurile de plastic sunt potrivite pentru masina de spalat vase, cuptor cu microunde si congelator. Cele prevazute cu ventuze la baza ofera confort in timpul hranirii si atunci cand cel mic invata sa manance singur.
- Lingurile mici, netede, rotunde din plastic sau cauciuc sunt blande cu gurita si gingiile delicate ale bebelusului tau.
- Ai putea sa cumperi si o lingura cu coada lunga ideala pentru borcane.
- Pentru impatimitii tehnologiei, exista linguri care isi schimba culoarea atunci cand mancarea este prea fierbinte, desi intotdeauna ar trebui verificata temperatura inainte de hranirea celui mic.
- Bavetelele din plastic ajuta la schimbarea hainelor mai rar. Diversificarea ii face pe cei mici sa se murdareasca mai usor deoarece le place sa se joace cu mancarea.
- Bavetelele din panza sunt foarte practice sa il stergi la gurita pe cel mic - poti cumpara cateva ca sa le folosesti prin rotatie atunci cand le speli.
- Un sort te ajuta pentru a-ti pastra hainele curate.
- Tavile pentru cuburi de gheata sunt perfecte pentru portionarea piureurilor si pungile cu sigiliu sunt perfecte pentru depozitarea lor in frigider pe o perioada mai mare de timp.
- Cana pentru bebelusi. Cele cu flux liber (fara valva) il ajuta sa isi protejeze dintisorii. Fii pregatita pentru mici stropi.
- Pungile reutilizabile sunt perfecte pentru momentele cand esti pe drum - ia cu tine piureurile facute acasa ca sa le ai la tine oricand pentru cei mici.
- Bolurile pentru copii cu capac fix sunt esentiale cand esti la plimbare cu bebelusul.
- Boluri largi din plastic pentru stagiul 3 de diversificare - ideal ar fi sa ai mai multe boluri compartimentate.
- Scaun de masa pentru bebelusi - alege un model cu picioare rezistente, care se pliaza usor, are tava detasabila, husa pentru scaun si inaltimea se ajusteaza, potrivit atunci cand bebelusul creste. Sunt foarte multe optiuni de scaune de calitate si abia folosite care pot fi gasite pe grupurile locale de Facebook sau site-uri asemanatoare, in cazul in care doresti sa le cumperi second-hand.
- Un orar de mese prins de frigider pentru a urmari ce alimente a incercat bebelusul si cat de des. Este nevoie de 8 incercari pentru ca un bebelus sa se obisnuiasca cu un nou gust, deci nu renunta.
- Inaltator pentru copii. Este un sistem complet ce se ataseaza de orice scaun de masa si astfel va puteti bucura de masa impreuna.
- Covorasele de joaca sau perdeaua de dus. Nu sunt vitale, dar pot fi folositoare atunci cand bebelusul arunca cu mancare; vei fi recunoscatoare daca vei avea asa ceva. Am mentionat cumva ca diversificarea poate crea mai multa mizerie?!
- Acum ca esti familiara cu acest ghid, citeste lista despre cum si cand sa introduci alimentatia complementara la sugari.
Articole similare