Urmatorii pasi in aventura alimentatiei solide a bebelusului tau
Acum ca i-ai facut cunostinta micutului tau cu noi arome si texturi, poti incepe sa ii extinzi gusturile oferindu-i o varietate de alimente solide sanatoase.
- Lasa-ti puiul sa aleaga ritmul in care veti merge. Fiecare bebelus e diferit, astfel poti observa ce functioneaza cel mai bine pentru micul tau explorator.
- Incearca texturi si arome diferite pentru a extinde gusturile bebelusului tau.
- Gateste aceleasi ingrediente in moduri diferite, astfel vei vedea ce merge mai bine.
- Bebe vede, bebe face, asa ca fii un exemplu de urmat si lasa-ti micutul sa participe la mesele in familie. Odata ce te va vedea, ii vei trezi curiozitatea si il vei incuraja sa participe.
- Ai grija la alergii. Alimentele alergene includ: telina, cereale cu gluten, lapte de vaca, crustacee (creveti, etc.), oua, peste, nuci, lupin, seminte de susan, soia si sulfiti. Citeste mai multe despre alergiile si intolerantele alimentare ale bebelusului.
- Varietatea este cheia. Concentreaza-te pe grupele principale de alimente: lactate (intotdeuna nedegresate si pasteurizate), cereale si legume amidonoase (orez, paste, cartofi), alimente bogate in proteine (carne, peste, oua si leguminoase. De asemenea, nuci - zdrobite, macinate sau sub forma de unt), fructe si legume (proaspete, congelate sau la conserva), dar fara zahar sau sare adaugata.
- Nu renunta! Uneori trebuie sa-i oferi bebelusului tau noi alimente si texturi pana la opt ori pana va incepe sa-i placa.
- Incearca sa eviti mancarurile sarate sau dulci, alimentele bogate in grasimi saturate, alimente cu continut scazut de grasimi, crustacee crude si pesti cu un continut ridicat de mercur, nuci intregi (risc de inec) sau miere (sunt sanse sa contina bacterii).
- Ofera-i apa la fiecare masa si gustare. Tine minte, laptele matern si apa sunt singurele bauturi de care puiul tau are nevoie la varsta asta. Sunteti pregatiti pentru masa in familie? Afla mai multe din ghidul pe care ti l-am pregatit.
Articole similare