
Cum ii alini bebelusului tau regurgitatiile?
Dupa alaptare, este posibil ca bebe sa intampine regurgitatii sau reflux, iar aceste simptome sunt des intalnite la cei mici. In cele ce urmeaza, noi iti spunem cum poti restabili confortul bebelusului tau.
Tuturor ni se spune, cand suntem mici, sa mancam fara graba, cu inghitituri mici, pentru ca astfel masa ne va “pica bine”. Dar bebe e prea mic sa ii putem spune asta, deci de multe ori este posibil ca el sa elimine mici cantitati de lapte dupa masa, din cauza ca inghite aer sau papa prea repede, acestea fiind regurgitatiile.
Uneori se mai intampla si ca sistemul digestiv al micutului sa fie incomplet dezvoltat, astfel ca poate elimina mici cantitati de lapte dupa masa, datorita refluxului gastric.
Nici regurgitatiile si nici refluxul nu sunt motive de ingrijorare, dar trebuie adresate repede medicului pediatru, pentru a spori confortul bebelusului.
Cum ii alini refluxul si regurgitatiile?
Incearca sa il tii pe bebe in pozitie verticala in timp ce (dar mai ales dupa ce) il hranesti. Cu o mana ii tii capul, iar cu cealalta il tapotezi usor pe spate, ca el sa poata scoate afara aerul inghitit.
Mesele mici si dese pot rezolva problema regurgitatiilor. Alaptarea este foarte importanta pentru micut, iar pentru a te asigura ca nu mananca prea repede sau nu inghite aer, incearca sa il hranesti mai des, cu cantitati mai mici decat pana acum.
Daca te joci cu bebe in timp ce mananca, s-ar putea ca agitatia sa il faca sa inghita si niste aer. Incearca sa il mentii cat mai linistit la masa, pentru ca sansele sa inghita aer sa fie cat mai mici.
Desi episoadele de regurgitatie nu sunt riscante si nu reprezinta o problema mare pentru micut, daca vezi ca persista in timp, sau sunt eliminate cantitati mari de hrana, cel mai bine ar fi sa contactezi medicul pediatru, pentru a fi sigura ca totul este in regula cu puiul tau.
Pareri
4.6
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare

Pozitii de alaptare: Sfaturi utile pentru un alaptat usor
Alaptarea este o experienta care se invata! Majoritatea femeilor, daca nu chiar toate, pot sa alapteze. Ai nevoie doar de cateva sfaturi pentru ca totul sa mearga bine inca de la inceput.
4 minute citit

Pastrarea laptelui matern
Ca mama, stii ca laptele matern este cel mai bun aliment pentru copilasul tau, asa ca nu e de mirare ca iti doresti sa i-l oferi la fiecare masa.
4 minute citit

Pozitii de alaptare: Cum se ataseaza corespunzator bebelusul la san?
„Totul va veni de la sine, vei vedea!" In realitate, se dovedeste ca nu este un lucru atat de usor sa-ti gasesti, impreuna cu bebelusul tau, o pozitie in care sa va simtiti amandoi confortabil.
5 minute citit

Cum sa alaptezi bebelusul? Un ghid in sase pasi pentru parinti
Esti nesigura in privinta alaptarii? Laptele matern este cel mai bun pentru bebelusul tau si ii asigura nutrientii esentiali de care are nevoie pentru o crestere armonioasa.
1 minut citit

Semne legate de nivelul de foame al sugarului
In functie de nivelul de foame, semnele legate de starea bebelusului ar putea deveni foarte evidente pentru tine.
3 minute citit

Notiuni de baza despre alaptare
Avand niste notiuni de baza despre laptele matern, alaptare si despre sugari, te va ajuta sa te bucuri de fiecare moment in care iti hranesti si ai grija de bebelusul tau.
5 minute citit

Remedii practice pentru problemele de alaptare
Alaptarea merita tot efortul si rabdarea de care este cateodata nevoie. Iata mai jos o lista de probleme frecvente cu care se confrunta mamele care alapteaza si solutii pentru acestea.
10 minute citit

Laptele matern este un scut protector pentru bebelusul tau
Laptele matern reprezinta fundamentul unei dezvoltari sanatoase pentru bebelusul tau, oferindu-i nu doar nutrientii esentiali, ci si o protectie naturala impotriva multor afectiuni.
3 minute citit

Ingrijirea sanilor in timpul alaptarii
Iti alaptezi bebelusul inca de cand s-a nascut si este o experienta minunata. Cu toate acestea, te ingrijoreaza faptul ca sanii tai vor suporta ulterior anumite transformari.
8 minute citit

Alaptarea la san - Ghid complet pentru alaptarea corecta la san
Dupa cum probabil stii deja, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente.
31 minute citit

Depășirea problemelor de alăptare: Ghid complet pentru mame
Alaptarea merita toata rabdarea si atentia de care are nevoie. Mai jos gasesti cele mai intalnite probleme si solutiile lor.
3 minute citit

Primele 1000 zile in viata unui bebelus
Momentul cel mai asteptat pe toata perioada sarcinii este marea intalnire cu bebelusul. Toti parintii se intreaba cum va arata, cu cine va semana, ce ochi va mosteni.
4 minute citit

Fren lingual - Ce este si cum influenteaza procesul de alaptare?
Frenul lingual reprezinta o afectiune cauzata de o mica bucata de tesut, denumita frenulum, care conecteaza limba de baza gurii.
4 minute citit

Chestionar privind alaptarea: copilul tau primeste suficienta hrana?
Dezvoltarea copilului tau depinde de o alimentatie adecvata. Dar cum stii ca primeste suficient lapte matern?
1 minut citit

Manualul alaptarii - ce, cum si cand
Dupa cum stii, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente.
5 minute citit

Alimentatia in timpul sarcinii si alaptarii
Ar trebui sa incepi sa iti schimbi obiceiurile alimentare pentru bebelusul tau din momentul in care afli ca esti insarcinata.
6 minute citit

Proprietatile uimitoare ale laptelui matern
Laptele matern e cu adevarat uimitor. Stiai ca acesta isi schimba compozitia in functie de varsta bebelusului tau?
9 minute citit

Colostrul - primul lapte matern
Te afli in al treilea trimestru de sarcina si deja te pregatesti pentru venirea pe lume a puiului tau.
4 minute citit

Sfaturi pentru stimularea lactatiei
Ti-ar placea sa-i oferi bebelusului toate avantajele pe care le presupune alaptarea, dar nu esti sigura daca laptele tau va fi destul de bun si daca vei produce o cantitate suficienta de lapte pent
5 minute citit
Super!