Preferintele alimentare si gusturile bebelusului incep sa se formeze inainte de a se naste
Preferintele alimentare si gusturile copiilor sunt influentate inainte de a se naste. Aromele din regimul alimentar al mamei, precum usturoiul, curry-ul, anasonul, banana si vanilia, se transmit prin placenta, iar de acolo in lichidul amniotic, astfel ca bebelusii sunt expusi la diferite arome inca din uterul mamei.
Preferintele alimentare si gusturile copiilor sunt influentate inainte de a se naste. Aromele din regimul alimentar al mamei, precum usturoiul, curry-ul, anasonul, banana si vanilia, se transmit prin placenta, iar de acolo in lichidul amniotic, astfel ca bebelusii sunt expusi la diferite arome inca din uterul mamei.
In mod similar, aromele din regimul alimentar al mamelor care alapteaza trec in laptele matern. Aceste arome influenteaza preferintele alimentare viitoare ale copilului. Drept urmare a acestei expuneri precoce la o gama variata de gusturi, bebelusii hraniti cu lapte matern au tendinta de a se adapta mai rapid la alimente noi decat cei hraniti artificial – iar mai tarziu, exista o probabilitate mai mare sa prefere unele dintre aromele pe care deja le-au „gustat” in timpul alaptarii.
Articole similare