MyFeed Personalized Content
Sarcina
Articol
Adauga acest post la favorite

Metode de nastere - ce sa stii despre ele?

0
0 Review-uri

Aducerea pe lume a unui bebelus este un act natural, dar sunt si multi oameni pe care ii cunosc si in cazul carora, lucrurile nu au decurs cum ar fi trebuit! Bebelusul poate fi pozitionat invers, pelvisul poate sa fi fost prea ingust, astfel ca a fost nevoie de cezariana. La ce trebuie sa fiu atenta?

3 minute citit Feb. 19, 2024

In timp ce te pregatesti pentru a-ti aduce pe lume bebelusul, ti se vor explica diverse optiuni in materie de nastere. Prin urmare, vei fi pregatita pentru orice eventualitate! Fie ca vei naste natural, pe cale vaginala, fie ca vei face cezariana – poti avea incredere ca totul va decurge cum trebuie.


Nasterea pe cale naturala, vaginala

In doua treimi din cazuri, bebelusul se va prezenta „cu capul inainte”, asta insemnand ca micul sau cap se regaseste la cel mai coborat punct si ca este flextat foarte bine. Atunci se va produce nasterea, cu etapele sale esentiale, si anume: ruperea apei, aparitia contractiei, dilatarea colului, expulzia etc. Cand bebelusul se afla in pozitie inversa, medicul poate incerca sa realizeze o nastere naturala, daca nu va considera acest aspect ca pe un risc, sau poate efectua o operatie cezariana.

In unele cazuri, nasterea poate fi si indusa: atunci cand sanatatea mamei si/sau a copilului se afla intr-o stare de risc, atunci cand travaliul dureaza prea mult timp sau cand se va fi depasit data calculata pentru nastere. Nasterea mai poate fi indusa si in situatia in care pur si simplu mama si/sau echipa medicala doresc sa plaseze aducerea pe lume a bebelusului intr-o anumita data specifica din diverse motive. In asemenea situatii, mamei i se va injecta un anumit medicament care va declansa sau va accelera contractiile.


Nasterea prin Cezariana

Acesta este un alt tip de nastere indusa. Exista varii motive pentru care poti planifica o astfel de operatie cezariana: pozitia inversa, un bebelus prea mare, pelvisul mamei care este prea stramt, atunci cand mama sufera de anumite probleme de sanatate (hipertensiune, diabet), sau atunci cand exista o situatie de suferinta fetala. Se poate decide realizarea unei operatii cezariene pe parcursul procesului de aducere pe lume a bebelusului, chiar daca initial a fost programata ca o nastere naturala, spre exemplu daca bebelusul nu se angajeaza cu capul inainte, daca nu se dilata colul sau daca apar semne de suferinta fetala.

Operatia Cezariana se realizeaza intotdeauna intr-o sala de operatie, intrucat reprezinta o procedura chirurgicala. Aceasta consta in efectuarea unei incinzii la nivelul abdomenului si al uterului si scoaterea in afara a bebelusului (ceea ce dureaza in medie cam zece minute). Operatia se realizeaza prin anestezie epidurala sau, in anumite cazuri extreme, cu anestezie generala. Tatalui nu i se va permite intotdeauna sa fie prezent in sala de operatie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fenomenul nu ar trebui sa depaseasca 15 % din numarul total de nasteri, altfel riscurile acestei operatii ar avea mai mult un efect negativ decat un impact pozitiv.

In realitate, desi durerile nasterii sunt mult mai mici in cazul mamei, riscurile unei nasteri prin cezariana sunt mult mai mari (complicatii precum infectiile, flebita, embolismul pulmonar etc.) si asta fara sa fie luata in calcul oboseala si durerile abdominale de dupa nastere.

parinte-in-felul-tau

 

Cazuri speciale

In cazul in care astepti gemeni, nasterea se va produce putin mai devreme, undeva in intervalul dintre saptamana 37 si 38 de sarcina. In functie de pozitia pe care o prezinta bebelusii, echipa de medici va decide fie pentru o nastere naturala, fie pentru efectuarea unei operatii cezariene. In marea majoritate a cazurilor, se va efectua o operatie cezariana pentru a se evita complicatiile.
 

rating review icon
Review-uri recente

Nota media a clientilor

0
0
0 note de la clienti

Review-uri

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Adauga un nou review

Intra in Clubul Nestlé Baby

MVP Logo
  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.