Saptamana 30 de sarcina
In fiecare zi, bebelusul tau creste mai mult, pregatindu-se sa isi faca intrarea in lume in mai putin de 10 saptamani. A trecut repede timpul sau prea incet pentru tine? Fiecare mama simte diferit. Citeste mai multe despre saptamana 30 de sarcina.
Ai simtit o miscare care nu este ca o lovitura obisnuita? Bebelusul tau s-ar putea sa fi sughitat. Acest lucru se intampla atunci cand el inghite prea mult lichid amniotic. Poti sa o simti, dar si sa o auzi. Ar trebui sa te ingrijorezi? Chiar deloc, astfel bebelusul isi antreneaza miscarile respiratorii.
Saptamana aceasta, dezvoltarea organelor sexuale ale bebelusului este completa. Iar acum vede si raspunde la stimulii auditivi foarte bine. Muzica la frecvente scazute si vocea tatalui sau sunt primite foarte bine si pot starni miscare sau un ritm crescut al inimii, vizibil la ecografie.
Corpul tau in saptamana 30 de sarcina
Acum cateva saptamani te bucurai de primele miscari ale copilului tau. Acum gimnastica lui poate parea mai putin placuta: uterul tau a crescut acum atat de mult incat atunci cand impinge in coastele tale cu o miscare mai violenta, poate durea. Cateva mame incep sa raporteze dureri in tot corpul in aceasta perioada. Fluxul crescut de sange iti va slabi incheieturile, ligamentele si muschii (nu te ingrijora, isi vor reveni!).
Alimentatia in saptamana 30 de sarcina
Daca muncesti, in curand vei fi in concediu prenatal, daca nu esti deja. Bucura-te de schimbarea de ritm! Odihneste-te cat de mult poti si pregateste-te incet de sosirea bebelusului tau. Este o perioada grozava sa te concentrezi asupra alimentatiei tale. Fructele si legumele iti dau vitamina C, de care ai nevoie pentru a-ti proteja celulele si venele. Vitamina C imbunatateste, de asemenea, si absorbtia de fier, ce va ajuta la reaprovizionarea de celule rosii.
Sfaturi
Daca munca ta necesita sa stai jos in fata unui calculator toata ziua, probabil te-ai intrebat de cateva ori daca nu afecteaza cresterea micutului tau. Radiatiile de la ecranul calculatorului nu afecteaza fetusul sau pe mama. Studiile au aratat clar ca nu exista niciun risc aditional de a pierde sarcina sau de a cauza alte probleme in timpul sarcinii. Inca un lucru de taiat de pe lista de factori de stres!
Articole similare